Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Satul săsesc Prejmer, bijuteria din Țara Bârsei

Împrejurimile Braşovului ascund o comoară valoroasă: satul săsesc Prejmer. Turiştii străini care ajung aici rămân uimiţi când văd cât de bine este conservată cetatea. Monumentul Unesco se află printre puţinele locuri din România notate cu trei stele în faimosul ghid turistic Michelin.

de Redactia Observator

la 03.09.2019 , 22:26

Împrejurimile Braşovului ascund o comoară valoroasă: satul săsesc Prejmer. Turiştii străini care ajung aici rămân uimiţi când văd cât de bine este conservată cetatea. Monumentul Unesco se află printre puţinele locuri din România notate cu trei stele în faimosul ghid turistic Michelin. Iar localnicii au grijă să reînvie tradiţiile gastronomice săseşti.

La 15 kilometri de Braşov, se ridică semeţ cel mai vechi monument gotic din Transilvania. Cetatea Prejmer, construită în secolul XIII de către cavalerii teutoni. Cu ziduri înalte de 12 metri, clădirea impunătoare adăposteşte şi astăzi orga morţii cu care saşii se apărau de invazia tătarilor. 

Pentru o poză reuşită,  turiştii pot lua locul străjerilor care ţineau piept inamicilor din găurile de tragere. 

Vezi și

În curtea cetăţii, găsim o altă moştenire lăsată de saşi: cea mai impunătoare biserică fortificată din estul Europei.

Modul în care a fost conservată cetatea, dimensiunile, dar şi unicitatea ei i-au adus 3 stele din partea renumitului ghid turistic Michelin. Aşa se face că tot mai mulţi turişti străini vin să descopere această perlă a Transilvaniei. Numai anul trecut i-au trecut pragul 75.000 de vizitatori.

Un bilet pentru intrarea în această atmosferă medievală costă doar 10 lei. La ieşire, turiştii se pot caza într-una din pensiunile tradiţionale. O cameră dublă se inchiriaza cu 120 de lei pe noapte. 

În această casă de oaspeţi, cămara este plină de borcane de dulceaţă cu ciucuri şi capişon împletit. Şi cum Prejmerul are chiar un festival al clătitelor, de la masă nu lipseşte celebrul desert.

Aici, turiştii învaţă de la gazde cum se ţesea pe vremuri la război şi devin martorii unor tradiţii demult uitate.

Cetatea Prejmer este printre puţinele care nu au fost dărâmate de comunişti. Chiar Nicolae Ceauşescu a dat bani pentru restaurarea ei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Satul săsesc Prejmer, bijuteria din Țara Bârsei