Antena Meniu Search
x

Premierul Grindeanu, despre criza vaccinurilor: "Am doi copii, de fiecare dată am avut probleme în a găsi ce aveam nevoie"

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că a avut probleme în a găsi vaccinul de care avea nevoie pentru cei doi copii ai săi, precizând că vaccinarea nu trebuie să fie 'legată de hazard'.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că a avut probleme în a găsi vaccinul de care avea nevoie pentru cei doi copii ai săi, precizând că vaccinarea nu trebuie să fie 'legată de hazard'.

'Am doi copii, de şase şi trei ani. I-am vaccinat pe amândoi, dar de fiecare dată (...) am avut probleme în a găsi vaccinul de care aveam nevoie. (...) Poate sunt eu unul dintre părinţii care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie (...) să ţină nicidecum de o chestiune legată de hazard', a declarat Grindeanu, la evenimentul 'Săptămâna Europeană a Imunizării - Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre', de la Palatul Parlamentului.

Potrivit şefului Executivului, rezolvarea problemei lipsei vaccinurilor este esenţială, dar în acelaşi timp trebuie luate măsuri în privinţa lipsei de informare.

'Susţin ideea că părinţii au dreptul de a alege ce consideră mai bine pentru copilul lor, dar, în acelaşi timp, mai cred că alegerile individuale trebuie puse în discuţie, atunci când îi rănesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat nu-şi riscă doar propria sănătate, ci şi pe a celorlalţi copii din jurul său', a spus Grindeanu.

Premierul a precizat că este hotărât să ia măsurile necesare în acest sens.

'Sunt hotărât (...) să luăm măsurile necesare în dialog permanent (...) cu medicii, cu instituţiile responsabile în domeniu, astfel încât, pe de o parte să reuşim să rezolvăm - şi nu doar temporar - problema vaccinurilor, iar pe de altă parte să reuşim să informăm şi să educăm corect românii în legătură cu importanţa imunizării, pentru că aceasta este calea corectă', a mai afirmat Grindeanu.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Premierul Grindeanu, despre criza vaccinurilor: "Am doi copii, de fiecare dată am avut probleme în a găsi ce aveam nevoie"