Antena Meniu Search
x

Mesajul emoţionant al unui preot chemat să boteze un bebeluş prematur: "Copilul ăsta te-a aşteptat să-l creştinezi"

Un preot din Constanţa pe numele său Ioan Istrati a împărtăşit pe Facebook momentul impresionant de care a avut parte în urmă cu câteva zile. El a fost chemat la maternitatea din Constanţa pentru a vedea un bebeluş prematur, aflat între viaţă şi moarte şi pentru a-i oferi botezul creştinesc. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.03.2019, 17:10

Preotul a povestit clipele prin care a trecut în momentul în care a văzut bebeluşul
Preotul fusese chemat la amternitate pentru a-i oferi bebeluşului botezul creştinesc - Facebook/ Ioan Istrati

Un preot din Constanţa pe numele său Ioan Istrati a împărtăşit pe Facebook momentul impresionant de care a avut parte în urmă cu câteva zile. El a fost chemat la maternitatea din Constanţa pentru a vedea un bebeluş prematur, aflat între viaţă şi moarte şi pentru a-i oferi botezul creştinesc. 

"Intr-o zi Ilinca, o asistentă minune care m-a moşit pe mine, tot neamul meu şi copiii mei, m-a chemat de urgenţă la maternitate să botez un copilaş născut la şase luni, prematur, care era pe moarte. 

M-am dus cu inima cât un purice, şi după ce m-au blindat cu papuci, mască, ochelari, cască, am intrat pe tărâmul războiului dintre viaţă şi moarte.

Zeci de bebeluşi născuţi la 5, 6 şi 7 luni, cu mii de fire şi furtunaşe, se zbăteau să treacă de hotarul morţii.

Unul era atât de mic, avea vreo 500 de grame cred, dar se scremea din toată fiinţa lui, încordându-şi mânuţele cât degetele mele mici.

Aşa plânge el, mi-a zis Ilinca.

Copilaşul bolnav, sub un kilogram, statea într-o măgăoaie electronică teribilă. Cu mănuşi l-am luat, plin de fire cum era, şi l-am botezat, udându-l cu apa sfințită. Apoi cu o linguriță microscopică l-am împartăşit cu un miligram în care era Hristos întreg, Împăratul veacurilor.

"Copilul ăsta n-a pus un gram de la naştere, are insuficienţă respiratorie gravă, şi totuşi nu vrea să moară". Aşteaptă să intre in raiul Bisericii, am zis eu.

Mi-am luat un scaun şi l-am privit îndeaproape pe pruncuşor, în incubator, preţ de câteva minute. O pace adâncă era pe chipul lui. Dintr-o dată, şi-a întors capul spre mine şi mi-a oferit cel mai frumos zâmbet care există în univers. O poartă de lumină s-a deschis în inima mea.

Eram tatăl lui spiritual, nu? Lacrimile mi-au zvâcnit din ochi şi n-am mai văzut decât vreo două asistente alergând de colo colo. Şi linia vieţii de la electrocardiograf neîntreruptă, țiuind monoton, mirosind reavăn a moarte.

"Copilul ăsta te-a aşteptat să-l creştinezi", mi-a zis Ilinca. Eram atât de zdrobit încât n-am mai zis nimic. Dar în minte mi se pecetluise pentru veşnicie zâmbetul acela dumnezeiesc."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mesajul emoţionant al unui preot chemat să boteze un bebeluş prematur: "Copilul ăsta te-a aşteptat să-l creştinezi"