Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Președintele ICR, la conducerea EUNIC global

Președintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, a preluat conducerea EUNIC - rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană, în cadrul Adunării Generale EUNIC – European Union National Institutes for Culture, care are loc în perioada 19-20 iunie 2024, la București.

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 16:16

„Sunt onorat de încrederea pe care mi-au acordat-o prin vot colegii mei din rețeaua EUNIC. Îmi încep misiunea mea în această poziție pe care o voi ocupa timp de un an cu convingerea că viziunea, valorile și acțiunile colaborative ale EUNIC sunt parte din soluția pentru a avea un sector cultural puternic. Vocația pentru dialog intercultural dublată de vocea comună a membrilor EUNIC oferă oportunitatea de a promova cu prioritate Finanțarea culturii, Rolul diplomației culturale în relațiile internaționale și Susținerea Moldovei în parcursul său european.” a spus Liviu Jicman.

La Adunarea Generală de la Bucrești participă peste 40 de reprezentanți din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Țările de Jos, Ucraina și Ungaria. Alături de Volodymyr Sheiko, director general al Institutului Ucrainean – membru asociat al EUNIC, un invitat special este ministrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan, una dintre temele reuniunii fiind cooperarea la nivel cultural cu Republica Moldova și Ucraina.

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a transmis participanților la Adunarea Generală mesajul său de apreciere pentru activitatea rețelei EUNIC și de susținere a parcursului european al Republicii Moldovei și Ucrainei.

Vezi și

Rețeaua globală EUNIC este prezentă în peste 100 de țări, prin intermediul a 140 de clustere. Șefii institutelor culturale ale statelor din UE se reunesc de două ori pe an în cadrul Adunării generale. Un birou de suport administrativ pentru Rețeaua EUNIC funcționează la Bruxelles.

Prin implicarea sa în activitatea clusterelor EUNIC de pe glob, ICR contribuie la stabilirea strategiilor culturale, la cooperarea între artiști și operatori culturali, precum și la promovarea valorilor europene și universal umaniste către cetățeni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri sociale » Președintele ICR, la conducerea EUNIC global