Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primul bucătar român cu stea Michelin a revenit în ţară ca să-şi deschidă restaurant. Chef-ul a pornit de jos ca spălător de vase

A lucrat în restaurante de top din întreaga lume, sub îndrumarea unor chefi de renume. Acum este rândul lui să fie mentor celor care vor să înveţe din secretele bucătăriei de lux. Vorbim despre singurul bucătar român care a obținut o stea Michelin, iar de ceva vreme s-a întors în ţară, unde şi-a deschis un restaurant. Acolo pot fi savurate preparate care pot satisface gusturile şi celor mai pretenţioşi grumanzi.

de Redactia Observator

la 23.06.2021 , 17:03

''Este un preparat aproape de inima mea. L-am inventat sau l-am perfecţionat în bucătăriile din New York. Salata este de apio cu portocale, foarte multă aciditate şi vafele vor fi cu fistic şi puţină matcha. Este o abordare foarte modernă a unui lucru foarte clasic, care este un pate.''

De la parfait-ul de foie gras cu chutney de portocală roșie și salată apio la celebra vită Wellington, pusă în valoare de gustul ciupercilor de pădure și servită cu un sos de trufe, şi până la surprinzătorul desert făcut din texturi și arome de ciocolată, fructul pasiunii și ulei de mentă; toate pot fi descoperite în bucătăria lui Bogdan Dănilă, singurul chef român care a obținut prestigioasa stea Michelin. 

''Aici avem textură de ciocolată, frumos, catifelat. Şi un burete de cicolată. Un gel fructul pasiunii pentru puţină aciditate şi punem puţină macha.''

Vezi și

Chef-ul a pornit de jos ca spălător de vase 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dănilă a plecat la 18 ani din ţară. A pornit de jos ca spălător de vase și a crescut până a obținut steaua Michelin.

Bogdan Dănilă, chef: Prima dată am fost la Dublin, am stat 6 ani, am lucrat în toate bucătăriile de top, de două stele Michelin din Dublin şi m-am mutat la Londra. În Dublin am început la spălat de vase. Toată lumea începea de jos, ca să evolueze.

A lucrat numai în resturante de 2 și 3 stele Michelin și a făcut parte din echipe de renume internaţional. Apogeul l-a atins când a fost trimis la New York pentru a deschide un restaurant.

Bogdan Dănilă, chef: Am fost foarte mândru să obţin o aşa distincţie pentru România sau pentru Europa de Est. Te urmăresc zeci de ani până când îţi oferă această disctincţie. Dacă ai lucrat în restaurente de prestigiu, ce stil de lucru ai, cum te dezvolţi ca bucătar.

De experienţa chef-ului profită acum tinerii bucătari care deprind tainele bucătăriei exclusiviste în restaurantul lui Bogdan Dănilă deschis în Cluj Napoca. 

''Ai mai lucrat cu astfel de ingrediente?

Sincer e prima dată când lucrez cu un asemenea homar și sunt foarte mândru. Este foarte impresionant, când am auzit vestea că va veni la Cluj, l-am contactat și m-a ales în echipa lui.''

Cătălin Negruț: Este o experiență nouă super tare pe care n-am mai întâlnit-o la noi în ţară. Un chef cu adevărat profesionist, jos pălăria. 

Şi cum mâncarea demnă de steaua Michelin nu poate fi servită cu orice fel de băutură, meniul de vinuri este şi el unul impresionant. Numără peste 90 de tipuri de vinuri românești și internaționale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Primul bucătar român cu stea Michelin a revenit în ţară ca să-şi deschidă restaurant. Chef-ul a pornit de jos ca spălător de vase