Antena Meniu Search
x

Povestea lui Daniel, un orfan roman adoptat de straini

O romanca si un italian au devenit parintii unui pusti care a trait vreme de opt ani printre straini. Autoritatile centrale garanteaza ca nu va fi singura adoptie internationala. Inca 24 de familii din strainatate sunt in curs de a adopta in acest moment.

Vezi și

Parintii naturali nu l-au vrut pe Daniel si l-au lasat cand avea doar sase luni in grija statului. Dupa aproape opt ani in care a crescut prin orfelinate si la asistenti maternali, Daniel a devenit si el fiul cuiva.

A fost adoptat de o romanca si de un italian, un cuplu pentru care a reprezentat din prima clipa o minune.

A fost dragoste la prima vedere intre parintii adoptivi si copil. Au vrut sa-l infieze si au reusit, intr-o perioada in care adoptiile internationale devenisera doar povesti frumoase din trecut.

„Am razbit, suntem aici, practic avem toate documentele copilasului emise, corecte si suntem foarte multumiti, deci e posibil”, spune mama adoptiva.

In sase luni, au reusit sa devina parintii unui copil refuzat de trei ori de alte cupluri din Romania pe motiv ca este foarte energic. Pe ei energia copilului ii umple de viata si speranta. La inceput, au vrut sa adopte un copil din Italia. Dupa aproape doi ani, autoritatile de acolo le-au prezentat un adolescent de 12 ani, pe care oamenii au fost nevoiti sa-l refuze.

In Romania l-au gasit pe Daniel. Era in grija unui asistent maternal din satul Faget, judetul Prahova. Oficiul Roman pentru Adoptii a monitorizat intreg procesul si a demonstrat ca o adoptie internationala este posibila dupa o lege noua.

Autoritatile spun ca vor pune la punct o serie de proiecte care vor simplifica atat procesele de adoptie interne, cat si pe cele internationale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Povestea lui Daniel, un orfan roman adoptat de straini