Profesor de sport din București, acuzat că agresează elevii la ore: "I-a pus mâna în piept și l-a dat cu capul de perete"
Încă un profesor este acuzat că-şi agresează elevii! Părinţii spun că bărbatul, care predă educaţie fizică la o şcoală din București, ar fi dat un copil cu capul de perete, în timpul orei de sport. Alţi elevi susţin că au fost loviţi pentru că făceau gălăgie.
Încă un profesor este acuzat că-şi agresează elevii! Părinţii spun că bărbatul, care predă educaţie fizică la o şcoală din București, ar fi dat un copil cu capul de perete, în timpul orei de sport. Alţi elevi susţin că au fost loviţi pentru că făceau gălăgie. Profesorul neagă totul în faţa părinţilor, dar trebuie să dea explicaţii şi în faţa inspectoratului școlar, care a deschis o anchetă.
"A fost împins la perete, i s-a pus mâna în piept şi l-a dat cu capul de perete, a jucat mingea practic cu el de perete", explică mama unui copil de şapte ani, de la şcoala 127 din Capitală, care refuză să mai meargă la orele de sport. Băiatul spune că profesorul l-a agresat. Şi nu e singurul elev care-l acuză.
Bărbatul este suplinitor şi o înlocuieşte pe fosta profesoară, care a intrat în concediu de maternitate. Împotriva lui, zeci de părinţi au semnat o plângere la Inspectorat.
"Este o formă de abuz. Copilul, pur şi simplu, poate să o consimtă, să considere că o merită, să considere că este normală, în ciuda emoţiilor de background pe care el le poate dezvolta în jurul acelor experienţe", explică Jeni Chirian, psiholog.
Este al treilea caz în mai puţin de o lună când un profesor este acuzat că agresează elevii de la clasă. Chiar dacă se ajunge şi la desfacerea contractului de muncă, legea le permite oricând cadrelor didactice să se înscrie la o altă şcoală.
Profesorul acuzat nu a putut fi contactat. Explicaţii prea multe nu le-a dat nici părinţilor revoltaţi.
Numărul cazurilor de profesori agresivi a crescut, odată cu deprofesionalizarea învăţământului românesc.
Asociaţiile de părinţi şi cele profesionale ale cadrelor didactice cer o testare mai eficientă la nivel psihologic şi chiar psihiatric pentru cei care se ocupă de educaţia copiilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰