Antena Meniu Search
x

Programul Rabla pentru mașinile ecologice, reluat din martie 2020

Dacă aveti în plan să vă schimbaţi maşina, luaţi în calcul să o înlocuiţi cu una ecologică. Maşinile electrice hibrid sau complet electrice pot fi achiziţionate în cadrul Programului Rabla, potrivit unei modificari legislative.

Oana Iancu
de Oana Iancu

la 07.01.2020, 21:17

Vezi și

Dacă aveti în plan să vă schimbaţi maşina, luaţi în calcul să o înlocuiţi cu una ecologică. Maşinile electrice hibrid sau complet electrice pot fi achiziţionate în cadrul Programului Rabla, potrivit unei modificari legislative. Finanţarea voucherelor ar urma să se facă abia în luna martie, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Începând cu acest an, românii care vor să-şi cumpere o maşină nouă, full electrică sau hibrid, se pot folosi atât de ecobonusul Rabla Plus, cât şi de ecotichetul Rabla Clasic.

Adică, avansul de 25% în cazul maşinilor hibrid, ori cel de 30% în cazul maşinilor electrice se poate achita cu banii obţinuţi prin programul Rabla.

Ca exemplu, pentru un autoturism full electric în valoare de 36.000 de euro, cu ecobonusul Rabla Plus reducerea este de 10.000 de euro.

Dacă aveţi şi o maşină veche şi o daţi la casat, mai primiţi un voucher de 1350 de euro.

Asta înseamnă că la final veţi plăti în jur de 24.650 de euro. Iar bonusurile primite de la stat depăşesc avansul minim de 30%, adică aproape 7.400 de euro în cazul nostru.

Această situaţie este extrem de avantajoasă pentru cei care, de pildă, ar fi trebuit să facă un credit pentru banii de avans.

Vestea mai puţin bună este că finanţarea acestor vouchere se va face abia în martie, după cum anunţă premierul.

Cât despre atracţia românilor pentru maşinile electrice, statisticile arată că, în 2019, vânzările au crescut cu 50% faţă de anul precedent, adică 2018.

Chiar şi aşa, la noi, ponderea maşinilor ecologice este de numai 3,8% din totalul pieţei autohtone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Programul Rabla pentru mașinile ecologice, reluat din martie 2020