Antena Meniu Search
x

Proiectele îndrăzneţe ale lui Sorin Oprescu au stârnit de multe ori suspiciuni

Şi de 7 ani, Sorin Oprescu face. Administrează cea mai bogată primărie din ţară, cu un buget anual de un miliard de euro. Proiectele îndrăzneţe ale municipalităţii au stârnit însă de multe ori suspiciuni

Vezi și

Şi de 7 ani, Sorin Oprescu face. Administrează cea mai bogată primărie din ţară, cu un buget anual de un miliard de euro. Proiectele îndrăzneţe ale municipalităţii au stârnit însă de multe ori suspiciuni

Edilul a fost acuzat că acordă preferenţial contractele unor firme care ar fi câştigat ilegal milioane de euro din afacerile cu Primăria Generală. În schimb, Sorin Oprescu ar fi primit zeciuială din şpăgi, spun procurorii DNA. 

Doctorul îşi propusese să schimbe la faţă Capitala cu un Plan Urbanistic General. Şi spunea că are nevoie de 13 miliarde de euro pentru proiectele lui de infrastructură, verificate acum de DNA.

În mandatele lui Sorin Oprescu, în Bucureşti, s-au deschis zeci de şantiere. Fiecare dintre ele urmate de câte un scandal pentru că firmele care câştigau licitaţiile rareori respectau contractele cu Primăria. Cum a fost şi cazul pasajului Pipera din nordul Capitalei.

Pentru pasajul de la Pipera Primaria Capitalei a platit 32 de milioane de euro. Constructorul, firma detinuta de regele asfaltului Costel Casuneanu, nu a platit nici o zi penalizare, chiar daca a finalizat lucrarea cu două luni intarziere.

Peste 30 de milioane de euro a plătit primăria Capitalei şi pentru Pasajul Mihai Bravu. Construcţia începută de o firmă şi terminată de alta a fost dată în folosinţă cu doi ani de întârziere, deşi lucrările nu erau finalizate.

Semne de întrebare ridică şi proiectul care ar trebui să rezolve problema traficului în sudul Capitalei. Pentru Pasajul de la Berceni primăria s-a angajat să plătescă peste 28 de milioane de euro bani europeni. Pe care riscă să-i piardă din cauza întârzierilor.

O mega-lucrare neterminată este şi reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu. Pe singura linie ECO de tramvai din capitală, nu se circulă pentru că lucrările au fost blocate pe ultimii metri de costurile exproprierilor. Preţul lucrării a ajuns la 17 milioane de euro.

De doi ani, locuitorii din Pantelimon, unul dintre cele mai aglomerate cartiere, supravieţuiesc calvarului lucrărilor de reabilitare. Proiectul costă 70 de milioane de euro şi este realizat de trei firme. Unul dintre patroni, Teodor Berna, abonat la contractele cu statul, e acuzat de evaziune fiscală.

În 2011, primarul general al Capitalei inaugura una dintre cele mai grele lucrări de infrastructură urbană din România - pasajul Basarab. Fără avizul Inspectoratului de Stat în Construcţii, care nu l-a emis pentru că Primăria nu recepţionase lucrarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Proiectele îndrăzneţe ale lui Sorin Oprescu au stârnit de multe ori suspiciuni