Antena Meniu Search
x

Protest la moaștele Sfintei Parascheva. Românii veniți din țară cântă și scandează în fața Mitropoliei

Sute de persoane protestează la această oră la Iași, nemulțumite de regulile impuse de autorități la pelerinajul de la moaștele Sfintei Parascheva.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 09.10.2020, 17:48

Protest la moaștele Sfintei Parascheva. Românii veniți din țară cântă și scandează în fața Mitropoliei Vezi și

În fața Mitropoliei din Iași a început un protest presărat cu rugăciuni, cântece bisericești și invective la adresa conducătorilor țării.

Înarmați cu lumânări, icoane, dar și foi A4 pe care scrie că libertatea religioasă este garantată de constituție, oamenii veniți din celelalte județe ale țării își exprimă nemulțumirea că au venit la pelerinaj dar nu sunt lăsați nici măcar să vadă racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Oameni veniți din Bârlad, Bacău sau București stau în fața porții și cântă în aceste momente. Nu încearcă să intre la raclă, pentru că știu că nu au voie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Pelerinaj doar pentru ieșeni

Persoanele care nu au domiciliul în Iaşi nu sunt lăsate să intre în curtea Catedralei Mitropolitane din oraş, lăcaşul de cult fiind înconjurat de jandarmi care îi legitimizează pe toţi cei care vor să ajungă la racla cu sfintele moaşte.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva urma să fie scoasă joi din incinta Catedralei ieşene şi aşezată într-un baldachin amplasat în curtea lăcaşului de cult, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, pelerinajul de la Iaşi fiind practic anulat.

Autorităţile au decis ca la sărbătoarea religioasă de la Iaşi să participe doar localnicii, astfel că toţi cei care vor să intre în curtea catedralei sunt legitimaţi de către jandarmi.

Acest lucru a provocat nemulţumirea câtorva credincioşi care au venit din alte localităţi la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, dar nu li s-a permis accesul către racla cu sfintele moaşte. Dacă în zilele precedente, în curtea catedralei se formaseră cozi de zeci de metri, în cursul zilei de joi puţini pelerini au venit să se închine la sfintele moaşte.

Citește și:

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a comunicat că singurul eveniment religios care va fi organizat la Iaşi de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva va fi Sfânta Liturghie din 14 octombrie, racla urmând să rămână în clădirea catedralei pe toată durata sărbătorilor.

Citește și:

- Imagini și informații obținute de reporterul Clara Mihociu - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Protest la moaștele Sfintei Parascheva. Românii veniți din țară cântă și scandează în fața Mitropoliei