Antena Meniu Search
x

Curs valutar

RĂSPUNSUL autorităţilor din România la o situaţie de DEZASTRU

Proiectul de act normativ care va permite evacuarea în cazul unor situații de dezastru va fi adoptat înainte de terminarea mandatului acestui Guvern, a anunțat luni vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

de Redactia Observator

la 10.10.2016 , 12:33

Proiectul de act normativ care va permite evacuarea în cazul unor situații de dezastru va fi adoptat înainte de terminarea mandatului acestui Guvern, a anunțat luni vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

"Lucrăm împreună cu Ministerul Justiției, cu Departamentul pentru Situații de Urgență, luăm și exemple din alte țări să găsim o formulă legislativă care să permită evacuarea pe situații de dezastru, de pericol public", a precizat Vasile Dîncu, răspunzând unei întrebări în contextul Seminarului privind izolarea seismică, care are loc la Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole - Universitatea Tehnică de Construcții București.

Potrivit lui Dîncu, proiectul va fi adoptat "cu siguranță înainte de terminarea mandatului acestui Guvern".

Articolul continuă după reclamă

"Urmează să îl punem în transparență publică, probabil (...) spre finalul lunii octombrie, să avem și o dezbatere cu societatea civilă, pentru că este o problemă importantă pentru România. Acordul populației este foarte important. În tot acest timp se lucrează la diverse elemente ale concepției naționale de răspuns față de dezastru", a mai spus Dîncu.

El a subliniat că este necesară și o schimbare de mentalitate în România în privința riscurilor față de dezastre.

"După 25 de ani, eu înțeleg că nici primarii n-au avut mare curaj să atace dreptul de proprietate al oamenilor. Și ne-am chinuit să restituim proprietățile și atunci proprietatea este la noi sfântă. Problema este următoarea. În mentalitatea publică din România, proprietatea comună este mai puțin importantă decât proprietatea individuală sau scopurile comune sunt mai puțin importante decât cele individuale. Ori trebuie să trecem la o schimbare de mentalitate aici, atunci când este vorba de dezastru, când este vorba de riscuri față de dezastre. Trebuie să schimbăm gândirea colectivă. Este mult mai importantă protecția colectivă decât, să spunem, proprietatea individuală, acolo unde este cazul", a afirmat Dîncu.

Seminarul privind izolarea seismică este organizat în perioada 10 - 13 octombrie, la București, de Ministerul Infrastructurii, Transportului și Turismului din Japonia, Asociația Japoneză de Izolare Seismică și Universitatea Tehnică de Construcții București.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » RĂSPUNSUL autorităţilor din România la o situaţie de DEZASTRU