Recuperator de trotinete, un job care le aduce tinerilor bani de vacanţă
Odată cu valul de trotinete electrice care invadează Bucureştiul, a apărut şi un job nou. Acela de recuperator. În fiecare noapte, sute de angajaţi ai firmelor sau simpli colaboratori adună de pe străzi cele două mii de trotinete abandonate la întâmplare, în cele mai bizare locuri.
Odată cu valul de trotinete electrice care invadează Bucureştiul, a apărut şi un job nou. Acela de recuperator. În fiecare noapte, sute de angajaţi ai firmelor sau simpli colaboratori adună de pe străzi cele două mii de trotinete abandonate la întâmplare, în cele mai bizare locuri. Un job care le aduce multor tineri bani de vacanţă. Pentru acest serviciu, poţi să câştigi peste 100 de lei pe zi. Noi am mers pe urmele lor şi am văzut ce presupune această nouă muncă.
Odată cu noaptea, începe şi misiunea recuperatorilor de trotinete electrice. Adună de pe străzi mii de dispozitive pe care le duc la încărcat, iar dimineaţa le parchează în zonele centrale.
Adi este elev şi a făcut din asta un adevărat job. Pentru fiecare trotinetă încărcată acasă şi dusă înapoi pe trotuar, primeşte 10 lei.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Noul job face furori printre tinerii care vor să strângă bani de vacanţă. Trotinetele lăsate la întâmplare sunt găsite prin GPS, printr-o aplicaţie, iar încărcarea lor durează între 3 şi 5 ore.
Trotinetele verzi de pe aplicaţie sunt descărcate şi trebuie colectate, iar cele roşii trebuie duse la sediu pentru reparaţii.
Şi utilizatorii care duc singuri trotinetele înapoi sunt recompensaţi prin aplicaţie.
Închirierea trotinetelor electrice a luat avânt, în Capitală. Le vezi peste tot, pe stradă, pe trotuar, pe banda de biciclete sau pe aleile din parcuri. O plimbare de 20 de minute costă 10 lei.
Unul dintre utilizatori spune că "de cât să folosesc maşina personală sau transportul în comun, acest mijloc este mult mai eficient. La bani e oarecum cam la fel cât aş băga în benzină sau în transportul în comun, dar e mult mai plăcut".
Dar, în lipsa unei legislaţii clare, trotinetele electrice ridică şi probleme în trafic.
Conform unui proiect de lege depus deja în Parlament, trotinetele nu ar trebui să circule pe trotuar, ci doar pe stradă, însă fără să depăşească 40 de kilometri pe oră.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰