Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Reginele din lumea tatuajelor

Tatuajele nu sunt tocmai cel mai comod subiect de discuţie! Deşi sunt prezente în cultura umană de mii de ani, chiar şi în zilele noastre rămân un subiect tabu

Vezi și

Tatuajele nu sunt tocmai cel mai comod subiect de discuţie! Deşi sunt prezente în cultura umană de mii de ani, chiar şi în zilele noastre rămân un subiect tabu

Tatuajele şi toată mitologia urbană creată în jurul lor au dat naştere uneia dintre cele mai controversate contra culturi ale zilelor noastre. Pentru unii sunt o formă de artă, pentru alţii o formă de mutilare.

Aşa arată raiul iubitorilor de artă pe piele. 5.000 de metri pătraţi pline cu standurile celor mai cunoscuţi artişti de tatuaje din lume şi din România. La prima vedere, pare o lume a bărbaţilor. Dar nu trebuie să vă lăsaţi intimidaţi de uriaşii cu plete şi cercei, şi desenaţi din cap până-n picioare. Femeile au şi ele un cuvânt de spus în această industrie.

Corline este un artist din Belgia şi şi-a dat seama că asta este menirea ei pe când avea 17 ani. De atunci, a cunoscut tot felul de oamenii şi a strâns sute de poveşti. Unele mai amuzante, alte mai triste. De exemplu, artista s-a specializat în tatuajele cosmetice, pentru victimele cancerului mamar.

"A fost destul de dificil, pentru că femeile erau timide, le era ruşine cu sânii lor. Dar după tatuaj parcă prindeau o nouă viaţă şi eram foarte bucuroasă. Acum, sunt foarte bucuroase să-şi arate sânii soţilor lor, în primul rând şi este foarte emoţional. Câteodată plâng cu ele. Da, este foarte emoţionant".

În Belgia, ca de fapt în multe alte ţări, meseria de tattoo artist nu mai este demult una doar a bărbaţilor. În România însă sunt puţine femei în breaslă. Însă. "Sunt mai puţine, dar numărul este în creştere. Sunt tot mai multe fete care se apuca pentru că e atât de uşor să ai acces la informaţie".

Nana este un artist. atipic. La 20 de ani, este printre cei mai tineri tatuatori de la noi. Dar nu vârsta fragedă e bizară. Ci faptul că, deşi este responsabilă de zeci de opere de artă pe piele, ea nu are niciunul.

Ca orice artist care se respectă, are câteva principii de lucru de la care nu se abate. "Refuz să fac tatuajul în momentul în care vine clientul cu poza unui alt tatuaj. Altcineva a plătit bani pentru tatuajul ăla şi eu nu am de gând să fur munca altui artist".

În această lume, mai ales la o astfel de convenţie, munca nu se opreşte niciodată. Pe Ramona am prins-o într-o scurtă pauză între reprizele de tatuat. La fel ca alţii din breaslă, s-a îndrăgostit din copilărie de tatuaje. "A fost când aveam 14 ani, pentru că eram ataşată de piercinguri şi lucram în timpul unei săptămâni de muncă de la scoala într-un salon de tatuaje. Şi atunci am aflat că vreau să fiu artist tatuator. Mi-am început ucenicia în 2007 şi acum sunt artist tatuator".

Ca o concluzie, dincolo de aparenţe şi de cât de colorată le este pielea, tatuatorii sunt nişte artişti în adevăratul sens al cuvântului. Şi, fie că le iubiţi, fie că le urâţi, tatuajele nu vor dispărea prea curând. Pentru mulţi este un stil de viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Reginele din lumea tatuajelor