Speriaţi de Bacalaureat, părinţii îşi trimit copiii în străinătate
La orice şcoală şi-ar duce copiii, tot există riscul să nu înveţe şi să pice.
Şi au găsit o soluţie: să le facă bagajele celor mici şi să-i trimită în străinătate. De la 11 ani, imediat după şcoala generală. Şcolile din străinătate oferă reduceri de până la 60% din taxa de şcolarizare pentru elevii români.
Iar părintele, cum e obişnuit să plătească pentru educaţie, de ce să nu plătească pentru succes. La o şcoală din străinătate nu se pune problema să se pice Bacul.
Aceste şcoli arată la fel. Una este din Anglia. Alta din România. Dar diferenţele nu ţin de estetică. Ci de educaţie.
La şcoala din Anglia nu se pune problema de rezultate proaste la Bacalaureat sau la Evaluarea Naţională. În România, tocmai asta este problema.
În Anglia vor să fugă cei mai mulţi elevi din România. Şi nu lor le este greu, ci părinţilor. Chiar dacă prima oară îşi trimit copiii într-o tabără de studii.
Facem noi o completare, fără dimplomaţia unui străin. De fapt, sunt mai uşor de admis elevii de 11 ani pentru că încă nu au apucat să ia note proaste la examene. La admiterea în străinătate este nevoie de mediile din ultimii 3 ani de studiu. Şi cu cât elevii sunt mai mici, cu atât notele lor sunt mai mari. Dar şi cu cât sunt mai mici, cu atât mai uşor sunt de educat corect.
Numai anul trecut, numărul elevilor români în scolile britanice aproape că s-a dublat. Dar mulţi se duc şi în Elveţia, Germania, Franţa sau Statele unite. Chiar dacă studiile costă cam 3.000 de euro pe lună.
În multe ţări, românii au un tratament special. Colegiile oferă reduceri între 30 şi 60% din taxa de studii. Aşa că se estimează că în următorii 6 ani, România va fi în top 10 al elevilor care merg în Marea Britanie. Vor fi 6.000. Adică numărul de elevi din 6 şcoli mari din Capitală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰