Antena Meniu Search
x

Update Risc maxim de avalanșă în Munții Făgăraş. Salvamont: "Drumeţiile trebuie evitate cu orice preţ"

Se pot produce avalanșe în orice moment în Munții Făgăraș, din cauza condițiilor meteo din ultimele zile. Salvamontiștii anunță că nivelul de risc este maxim, 5 din 5, și îndeamnă iubitorii muntelui să nu pornească în drumeții.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.04.2021, 18:42

risc de avalanșă în Munții Făgăraș
Pericol de avalanșă la munte. Nivel maxim de alertă, 5 din 5, pentru Masivul Făgăraș - Shutterstock (imagine ilustrativă)
  • Risc de avalanșă 5 din 5 în Masivul Făgăraș

Din cauza precipitațiilor abundente căzute în ultimele ore, Serviciul Salvamont - Consiliul Județean Brașov anunță riscuri majore de producere a avalanșelor și avertizează turiștii să nu se aventureze pe traseele din Masivul Făgăraş, în următoarele zile. 

Potrivit echipei Salvamont Victoria, drumeţiile în Munţii Făgăraş trebuie evitate cu orice preţ, deoarece riscul producerii de avalanşe este la cel mai înalt nivel, în urma depunerii unui nou strat de zăpadă, consistent şi instabil. 

Mai mult decât atât, riscul de avalanşe se menţine ridicat chiar şi la altitudini mai mici de 1.500 de metri, astfel că iubitorii muntelui sunt sfătuiţi ca în următoarele zile, inclusiv în weekend, să nu-şi planifice drumeţii în Masivul Făgăraș, au transmis salvamontiștii.

Vremea 8 aprilie 2021. Nu scăpăm de frig

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă, mai ales dimineața și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 4 grade.

Cerul va avea înnorări, în special pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitații ce vor avea și caracter de aversă - predominant sub formă de ninsoare în zonele de deal și de munte și mai ales ploi, local în vest și pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi descărcări electrice.

La munte vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări în special pe parcursul zilei, când va ninge în masivele vestice și local în rest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Risc maxim de avalanșă în Munții Făgăraş. Salvamont: "Drumeţiile trebuie evitate cu orice preţ"