Antena Meniu Search
x

Roboţi au adus medalia de argint acasă

Talentul lui Andrei Kovari, elev în clasa a XII-a, care construieşte de ani de zile impresionanţi roboţi utilitari a depăşit demult graniţele oraşului său. Tânărul a reprezentat România la un concurs internaţional de robotică din Viena.

Vezi și

 S-a întors cu o medalie de argint şi vise măreţe. Dar pasiunea şi talentul costă: pentru a construi un robot nou, Andrei renunţă la cei vechi, din lipsă de fonduri pentru piese.

Andrei s-a întors zilele trecute de la Viena. Alături de coechipierul lui, Robert Coţofană, student în Târgovişte, cei doi tineri au reprezentat România la competiţia internaţională Robot Challenge. Şi au făcut-o cu succes. Robotul lor de viteză a obţinut locul 2 în Austria.

Pasiunea lui Andrei pentru robotică a început cu un cadou de la părinţii săi. O orgă electronică care, la un moment dat, nu îi mai suna cum trebuie băiatului. Aşa că a demontat-o, piesă cu piesă, ca să vadă ce secret se ascunde înăuntru.

Şase ani mai târziu, adolescentul este la cea de-a şasea lui creaţie. Are în palmares numai roboţi premiaţi. Mândria lui este robotul salvator de vieţi.

Ghidat de senzori speciali, robotul ergonomic poate să simtă prezenţa umană sub dărâmături. O invenţie care rămâne o necunoscută autorităţilor publice. La fel de ignorat este şi talentul adolescentului.

Pentru că banii pentru piese noi lipsesc, roboţii vechi se reciclează. Andrei îşi dezamblează creaţiile, piesă cu piesă, şi le foloseşte în noile sale invenţii. Până una alta, Andrei se concentrează asupra examenului de Bacalaureat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Roboţi au adus medalia de argint acasă