Antena Meniu Search
x

Video Românca depistată cu Covid-19, care a leșinat în avionul spre Madrid, a ignorat carantina și a mers la o înmormântare în Brașov

Pericol de contaminare, la bord! Un avion cu 183 de pasageri a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Timişoara după ce o pasageră a leşinat. Testele au arătat că femeia are coronavirus. Acum o săptămână, venise din Spania să participe la o înmormântare. Asta deşi era obligată să stea în carantină. Nu este singura neregulă descoperită. Se ia în calcul chiar o alertă internaţională pentru a depista toţi contacţii direcţi ai pasagerei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 21.01.2021, 19:45

Vezi și
  • Femeia era în România de o săptămână. Venise din Spania să participe la o înmormântare.
  • Spania este pe lista ţărilor galbene şi, potrivit legii, femeia ar fi trebuit să stea în carantină timp de două săptămâni.

COPILOT: ”Pentru informarea medicilor, avem o femeie vârsta 65 de ani, probleme cu diabetul, probleme cu inima şi posibil un preinfarct, mai devreme”.

TURN DE CONTROL: ”Da, mulţumesc, am anunţat!”

Este conversaţia care a schimbat cursul zborului Bucureşti-Madrid. Copilotul aeronavei alertează turnul de control că o pasageră şi-a pierdut cunoştinţa. 

Avionul era aproape de Belgrad, dar echipajul a decis să nu mai continue cursa şi să se întoarcă pe cel mai apropiat aeroport românesc, adică la Timişoara. Aici, femeia a fost aşteptată de o ambulanţă. I s-a făcut un test rapid, iar rezultatul a fost pozitiv la coronavirus. Pasagera a fost dusă la spital.

Ramona Gâdea, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Timișoara: Acuzând dureri toracice, dispnee, dureri absominale, a fost preluată de către medicii noştri. I s-au făcut alte două teste în interiorul spitalului nostru, de asemenea, pozitive. Pacienta este stabilă momentan. Suspiciunea este de sindrom coronarian acut”.

Avionul și-a reluat zborul spre Madrid

Aeronava, un Boeing 737, a decolat la ora 8 şi 10 minute din Bucureşti, cu destinaţia Madrid. 

Până când a aterizat de urgenţă, au trecut aproape două ore, timp în care femeia a pus în pericol un avion întreg, de la pasageri, la echipajul din cabină care i-a acordat primul ajutor. 

Reprezentanţii companiei aeriene susţin că în avion toată lumea a purtat mască şi, de aceea, au decis să reia zborul la scurt timp.

Iulia Pop, reporter Observator: ”Aceasta este aeronava care a aterizat pe Aeroportul din Timişoara după o urgenţă medicală. După ce a fost dezinfectat, avionul companiei Tarom îşi va continua drumul spre Madrid. Are la bord 182 de pasageri”.

Femeia, care lucrează în Spania, a mers la o înmormântare din Brașov

Femeia, în vârstă de 65 de ani, lucrează de 17 ani în Spania. A ajuns în urmă cu o săptămână în ţară, tot cu avionul. A aterizat pe Aeroportul Otopeni, apoi a mers la o înmormântare, în judeţul Braşov. 

Spania este pe lista ţărilor galbene şi, potrivit legii, femeia ar fi trebuit să stea în carantină timp de două săptămâni. Ca să participe la înmormântare, ar fi trebuit să ceară o derogare. Nu a făcut-o.

Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt, DSP Timiș: ”Dacă vor fi depistaţi alţi contacţi direcţi, se va proceda în consecinţă, mergând până la emiterea, în caz de nevoie, unei alerte internaționale ce va fi transmisă autorităţilor competente din ţările implicate”.

Pentru a se întoarce în Spania, femeia a prezentat un test negativ, făcut pe 19 ianuarie.

Raed Arafat, şeful DSU: ”De luni de zile, vorbim noi de faptul că, dacă omul e negativ, nu înseamnă că rămâne negativ. A fost negativă, în două zile s-a pozitivat”.

Direcţia de Sănătate Publică va începe o anchetă epidemiologică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Românca depistată cu Covid-19, care a leșinat în avionul spre Madrid, a ignorat carantina și a mers la o înmormântare în Brașov