Antena Meniu Search
x

Românii au înfruntat măsurile impuse și teama de coronavirus pentru a vota la alegerile locale (Video)

Primul vot şi cu mască şi cu mascaţi în România! Ziua alegerilor a stat sub semnul haosului în multe zone. Oamenii s-au îmbulzit ca-n vremurile de dinaintea pandemiei. Poliţiştii şi jandarmii au adus garduri metalice şi au închis străzi. Avem imagini cu cozi uriaşe în faţa secţiilor de votare. Nervii sunt foarte întinși și la vot, dar și în sediile partidelor. Și bătăliile sunt foarte strânse. Avem deja datele sondajelor la ieșire de la urne și vi le vom dezvălui în această seară. Miza este în continuare pe prezența la vot. 

de Redactia Observator

la 27.09.2020, 19:20

Vezi și
  • Românii au stat la cozi mari pentru a-și vota primarii.
  • Alegerile locale au întins nervii la maxim.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Tunari a fost azi comuna cu cei mai ambiţioşi alegători. S-au îngrămădit la vot fără să le pese de virus. Autoritatea jandarmilor nu a bătut determinarea votanţilor. 

Peste 200 de oameni au așteptat chiar și mai mult de două ore să pună ştampilele pe buletinele de vot. Culmea, la zece metri distanţă era o altă coadă, la o altă secţie de votare. Şi asta pentru că ambele sunt în aceeaşi clădire. 

Cozi uriaşe au fost toată ziua şi în Ştefăneştii de Jos, Ilfov. Pe seară, spiritele s-au încins, iar la secţii au fost trimişi mascaţii. O stradă întreagă a fost închisă de Poliţie, iar oamenii au fost grupaţi în spatele gardurilor metalice.

Altă comună de lângă Bucureşti- Berceni- aceeaşi aglomeraţie. Aici, au încălcat regulile sanitare alegătorii, dar şi preşedintele secţiei. 

Cecilia Dorobanţu, preşedintele Secţiei de votare 129 Berceni: Toţi oamenii au venit cu mască. 

Toţi oamenii au venit. Tocmai eu nu am mască! 

La o secţie din Bucureşti, oamenii au primit, înainte să intre, mănuşi de unică folosinţă cu penseta. 

Acolo unde s-au respectat regulile, a crescut timpul de aşteptare. 

Am făcut şi un mic experiment, cam cât durează un vot în condiţii cât de cât normale. Ne-am pus masca de protecţie, încercând bineînţeles să respectăm toate regulile care ne sunt impuse. 

În cele din urmă am ieșit şi din secţia de vot cu toate regulile respectate. Am votat şi anul acesta, aproximativ 17 minute ne-a luat. 

În Prelungirea Ghencea, la intrarea într-o secţie, a fost amenajat un cort de triaj. Chiar şi aşa şirul de alegători s-a întins pe trotuar. 

O secţie de votare din Bucureşti a funcţionat după reguli proprii. Listele cu alegători au fost afişate la avizier, iar jandarmii i-au chemat pe rând înăuntru. 

Bătrânii au avut prioritate. 

Până la 86 de ani, o bătrână n-a lipsit de la niciun vot: "Nici nu mai e loc pe buletin. Acum vin peste ştampile". 

Cozi la urne au fost şi în alte locuri din toată ţara. În Maramureş, oamenii au aşteptat în ploaie să voteze. 

Paradoxul acestor alegeri l-a bifat loalitatea Ohaba Lungă din Timiş: unul din cinci alegători are viză de flotant. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Românii au înfruntat măsurile impuse și teama de coronavirus pentru a vota la alegerile locale (Video)