Antena Meniu Search
x

România alege, dar ce se alege de România! Sute de români au protestat în fața secțiilor de votare din diaspora

În capitalele Europei a ieşit scandal, după ce o parte din românii din diaspora au stat la rând, dar n-au apucat să voteze

Vezi și

În capitalele Europei a ieşit scandal, după ce o parte din românii din diaspora au stat la rând, dar n-au apucat să voteze

Ambasada României la Londra. Ora locală 21. Uşa se trânteşte în faţa a sute de români care nu au apucat să voteze. Scenariul s-a repetat la toate cele trei secţii de votare din Londra. Dar şi la Roma, Munchen, Chişinău sau Paris.

Protestele românilor din diaspora au avut ecou la Cluj şi la Bucureşti. Oamenii s-au strâns în faţa ministerului de Externe, mobilizaţi de reţelele de socializare.

După ce au stat cu orele la cozi kilometrice, românii au fost trimişi acasă. Pentru că autorităţilor nu le-a ajuns timpul să-i lase să voteze.

Procedura anti-fraudă a fost declaraţia pe proprie răspundere a fiecărui român care vota pe listele suplimentare. Un document care s-a epuizat rapid în secţiile de votare.

Pentru turul doi al prezidenţialelor autorităţile vor să schimbe regulile.

294 de secţii de votare au fost deschise în străinătate pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale. La fel ca în 2009, dar împărţite altfel. În Italia, unde românii sunt cea mai mare comunitate de imigranţi, au fost 51 de secţii la un milion de oameni. Cu trei mai puţin decât acum cinci ani.

110.000 de români muncesc cu acte în Marea Britanie. Pentru ei au fost organizate doar noua secţii de votare.

Vineri, ambasadorii, consulii şi preşedinţii secţiilor de vot din Franţa, Germania, Marea Britanie, Austria şi Moldova au fost chemaţi la Bucureşti pentru instructajul. Urmează turul doi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » România alege, dar ce se alege de România! Sute de români au protestat în fața secțiilor de votare din diaspora