Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românii s-au înşirat, bară la bară, spre munte, în a doua zi de Crăciun

Toate drumurile au dus astăzi la munte, poate şi pentru că în sfârşit a nins. Dornici de câteva ore de mişcare în aer curat după mesele îmbelşugate, oamenii au nimerit rapid în traficul pe care îl credeau dispărut. Coloane de maşini s-au înşirat, pe ambele sensuri, în zona staţiunilor montane. A fost astăzi un du-te-vino ameţitor şi în Sinaia, la cota 1400, ca în vremurile fără pandemie.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.12.2020 , 21:27

  • Coloane de maşini s-au înşirat în zona staţiunilor montane
  • Meteorologii au anunţat cod galben de ninsori şi viscol la munte până luni

Ninsoarea a adunat pe pârtiile din Sinaia mii de turiști veniţi pentru vacanța de Crăciun sau care au fugit la munte doar pentru o zi. 

Au avut însă parte de o surpriză neplăcută: linia de telegondolă dintre Cota 1400 şi Cota 2000 a fost astăzi închisă din cauza chiciurei depuse pe instalaţii. Aşa că aglomeraţia s-a mutat la vechea telecabină de la cota 1400, unde s-au format cozi de sute de persoane. Unii îmbrăcaţi ca de oraş, fără echipament de munte.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Cu linia de telegondola oprita din cauza chiciurei, zona de la 1400 s-a transformat intr-un adevarat furnicar. Oamenii folosesc orice bucata de panta si orice aluneca pe zapada pentru a se bucura de cateva ceasuri in mijlocul naturii. 

Vezi și

Aglomeraţie pe DN1, dar şi la Rânca

Mulţi dintre cei de pe pârtii sunt turişti de o zi, pe care zăpada i-a ademenit să plece din case. Dornici de relaxare, au luat calea muntelui şi au stat mai mult în trafic decât pe schiuri. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Pe Valea Prahovei, cele mai mari probleme privind fluenţa traficului sunt pe sensul de coborâre la Azuga.

Bară la bară s-a circulat şi pe drumul spre Rânca, unde s-a format o lungă coloană de maşini în mişcare. 

A fost lume multă pe pârtie şi la Cavnic, unde a căzut prima zăpadă din acest sezon. E drept, s-a schiat şi până acum, pe pârtia artificială deschisă indiferent de vreme. 

A nins din belşug şi la Băile Harghita, iar în staţiunea Parâng, un strat generos de zăpadă a umplut pârtiile, numai bine pentru schiat. 

Meteorologii au anunţat cod galben de ninsori şi viscol la munte până luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Românii s-au înşirat, bară la bară, spre munte, în a doua zi de Crăciun