Antena Meniu Search
x

Roşiile româneşti au ajuns pe tarabele din pieţe, dar se vând la preţuri de lux

Primele roşii româneşti au apărut pe tarabe, iar puţini sunt românii care îşi permit să le cumpere. Costă cât trei kilograme de carne de pui, adică 35 de lei.

Vezi și

Primele roşii româneşti au apărut pe tarabe, iar puţini sunt românii care îşi permit să le cumpere. Costă cât trei kilograme de carne de pui, adică 35 de lei. Gustul autentic românesc face toţi banii, spun producătorii, dar vânzările nu sunt la fel de mari cum se aşteptau.

Roşiile au fost recoltate abia de o zi, în localitatea Vidra din judeţul Ilfov, şi s-au copt cu trei săptămâni înaintea celorlalte soiuri.

Andreea Antonescu, producător: "Clienţii mă ştiu de ani de zile că vin printre primii, le ajutăm cu foc că nu s-ar fi făcut la vremea asta, dar am clienţi care cumpără."

Cele mai scumpe, la 35 de lei kilogramul, sunt roşiile ţuguiate. Nu sunt prea aspectuoase, însă gustul face toţi banii, spun producătorii.

Cu preţul unui kilogram de roşii româneşti putem cumpăra 3 kg de pulpe sau de ficăţei de pui.

În Sectorul 2, primele roşii româneşti se vând cu 25 de lei kilogramul. 

Acum, roşiile româneşti au ajuns să coste mai puţin decât cele de import. Roşiile bulgăreşti sau greceşti costă între 5 şi 15 lei kilogramul. Cele aduse din Spania se vând cu opt lei.

Ionel Simion, comerciant: "Sunt mai ieftine, dar o să scadă şi ale noastre. Vânzarea merge slab. La supermarket sunt mult mai scumpe roşiile."

Însă, preţul va scădea pe zi ce trece, spun producătorii. Ar putea ajunge sub opt lei kilogramul. 

Florin Paraschiv, producător: "Preţul ăsta mare ţine o săptămână-două. Trei săptămâni maxim. Dar după scade. Nu va rămâne la infinit aşa."

Şi alte trufandale au ieşit pe piaţă la preţuri record. Primii castraveţi se vând cu 10 lei kilogramul. Peste câteva săptămâni, ar putea costa mai puţin de jumătate.

Producţia de legume româneşti a fost dată peste cap de gerul neaşteptat din luna martie. Multe solarii au fost distruse, iar agricultorii au fost nevoiţi să replanteze roşiile şi castraveţii. Aşa că majoritatea se vor coace abia la începutul lunii iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Roşiile româneşti au ajuns pe tarabele din pieţe, dar se vând la preţuri de lux