Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 7 martie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului

Joi, 7 martie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului, sfânt cu care românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 12:51

Sfântul Mucenic Efrem este prăznuit pe 7 martie
Sfântul Mucenic Efrem este prăznuit pe 7 martie - crestinortodox.ro
  • Sfântul Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului, este prăznuit pe 7 martie.

Sfântul Mucenic Efrem s-a născut în sudul Dunării, din părinţi creştini, care l-au crescut de mic în frică de Dumnezeu.

Conform crestinortodox.ro, a devenit preot după ce a mers la Sfintele Locuri să se închine. A rămas acolo şi a devenit slujitor la una din biserici.

Ulterior, Sfântul Mucenic Efrem a ajuns ucenic al patriarhului Hermon al Ierusalimului, fiind pregătit încă din tinereţe să propovăduiască Evanghelia lui Hristos la popoarele "barbare" de la Gurile Dunării şi din jurul Pontului Euxin (Mării Negre).

Sursa amintită precizează că, la începutul secolului IV, Sfântul Mucenic Efrem a fost trimis să păstorească pe credincioşii daco-romani din Episcopia Tomisului.

Pe acelaşi subiect

A convertit la creştinism mulţi daci, romani, goţi şi sciţi. De asemenea, a răscumpărat de la moarte mulţi sclavi şi i-a creştinat. 

Sfântul Mucenic Efrem a fost întemniţat în timpul marii persecuţii a lui Diocleţian din perioada 304-305. A fost supus unui număr mare de chinuri cumplite pentru a se lepăda de Dumnezeu şi a se închina idolilor. Mărturisind că este gata să-şi dea viaţa pentru Iisus Hristos, Sfântului Mucenic Efrem i-a fost tăiat capul. 

Pe 7 martie se mai face şi pomenirea Sfinţilor Mucenici Episcopi din Cherson. Este vorba despre Sfinţii Mucenici Episcopi Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor şi Elpidie. De asemenea, se face şi prăznuirea Sfântului Cuvios Pavel, supranumit cel simplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 7 martie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului