Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şase din zece elevi de clasa a douăsprezecea au picat simularea la Bacalaureat!

Şase din zece elevi de clasa a douăsprezecea au picat examenul. Mulţi spun că sistemul are o parte din vină.

de Redactia Observator

la 30.03.2018 , 21:28

Simulăm că învăţăm! Acesta ar trebui să fie sloganul rezultatelor de la simularea de anul acesta. Şase din zece elevi de clasa a douăsprezecea au picat examenul. Mulţi spun că sistemul are o parte din vină, că programa, materiile şi numărul de ore ar trebui schimbate. Aşa că astăzi au fost la Ministerul Educaţiei cu o roabă plină de semnături din toată ţara, pentru schimbarea planurilor cadru.

Cele peste 100 de mii de semnături, într-o roabă, să fie o metaforă pentru ceea ce înseamnă în ziua de astăzi sistemul. Elevii sunt înrobiţi de acest sistem. 

Cu o roabă plină de nemulţumiri, elevii au mers la Ministerul Educaţiei să ceară o schimbare. Nu vor o programă încărcată şi nici 36 de ore pe săptămână, aşa cum propune momentan una dintre cele trei variante oficiale. 

Vezi și

Ioana Băltăreţu, preşedinte Consiliul Naţional al Elevilor: "Aceste planuri cadru sunt din 2003. În loc să individualizăm parcursul educaţional al unui elev, căutăm metode să îi uniformizăm, în loc să le dăm posibilitatea să aleagă, să vina la şcoală cu dorinţa de învăţare."

Ministrul le-a transmis că după vacanţa de Paşte va rezolva problema.

Valentin Popa, ministrul Educaţiei: "S-au făcut propuneri, nu înseamnă că trebuie să dăm neapărat una dintre cele trei propuneri, cu siguranţa va fi una care va îmbina."

Până atunci, elevii din clasele a unsprezecea şi a douăsprezecea au dat primit astăzi rezultatele de la simulare. 

Avizierele care afişează acum numele şi prenumele, CNP-ul, clasa şi nota vor dispărea din curţile şcolilor. Sau dacă vor mai fi aici, nu vor mai arăta şi datele personale ale fiecărui copil. Totul se va face în privat. 

Aşa prevede o directivă europeană privind confidenţialitatea datelor. 

Iulia Pop, profesoară de limba română la Colegiul Naţional "Sfântul Sava":  "La Bac nu e grav, pentru că nu e concurs, problema e la evaluarea naţională, pentru că e concurs acolo şi elevii ar trebui să ştie cu ce se confruntă."

Şi ar mai fi o problemă: încă nu se ştie cum vor reuşi elevii din mediul rural să-şi afle notele, dacă nu au calculator sau internet acasă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Şase din zece elevi de clasa a douăsprezecea au picat simularea la Bacalaureat!