Antena Meniu Search
x

S-au redeschis târgurile populare. Ce delicatese româneşti au fost pregătite

Odată cu relaxarea măsurilor, revenim la tot mai multe obiceiuri vechi care ne umpleau într-un mod plăcut sfârşitul de săptămână. S-a văzut asta şi la Târgul lui Cireşar de la Muzeul Ţăranului Român.

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 14:20

Vezi și
  • Vedetele târgului au fost delicatesele bucătăriei româneşti.
  • Muzeul Ţăranului Român promite noi atracţii la târgurile sale.

A fost primul eveniment, organizat după pandemie, unde s-au adunat meşteri diverşi, artizani de bijuterii şi bucătari iscusiţi. Vedetele târgului au fost delicatesele bucătăriei româneşti şi bijuteriile făcute de meşterii artizani.

Pentru curioşi dar şi pentru clienţi mofturoşi, standurile artiştilor populari au ofertă bogată de obiecte unicat.

Corina Berariu, organizatoare târg: Un artizan hand made care are bijuterii lucrate pe diferite tehnici, cu diferite materiale, dar şi brâie sau gentuţe cu motive populare cusute pe pânză. Jucării realizate manual, gentuţe unde sunt cusute de asemenea motive populare româneşti.

Perioada pandemiei le-a priit artiştilor care au avut inspiraţie şi au lucrat mai bine în izolare.

Andreea Arju, creator de bijuterie: Sufletul meu mi-a transmis mult mai multe idei, pentru ca am avut timp. Si de foarte mult timp, noi de fapt nu am mai avut timp. Si atunci, noi am creat in tihna, si am creat o noua colectie, plina de culoare, cu pigmenti, o colectie speciala care sa ne aduca aminte de partea pozitiva a acestei perioade.

Dornici să vadă şi să cumpere au fost şi vizitatorii care s-au plimbat printre standuri, au savurat bunătaţi româneşti şi nu s-au uitat la bani când au găsit ceva ce le-a plăcut.

Şi pentru că nu au fost suficiente trei zile, Muzeul Ţăranului Român promite în fiecare weekend, noi atracţii la târgurile sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » S-au redeschis târgurile populare. Ce delicatese româneşti au fost pregătite