S-au redeschis târgurile populare. Ce delicatese româneşti au fost pregătite
Odată cu relaxarea măsurilor, revenim la tot mai multe obiceiuri vechi care ne umpleau într-un mod plăcut sfârşitul de săptămână. S-a văzut asta şi la Târgul lui Cireşar de la Muzeul Ţăranului Român.
- PSD a validat în unanimitate candidatura lui Crin Antonescu. Când se dă votul decisiv. DETALII la Observator 19:00, la Antena 1
- "Să nu credem că vom fi scutiţi". Expert în ştiinţe politice de la Universitatea Wilkes, despre planurile lui Trump pentru România
- Vedetele târgului au fost delicatesele bucătăriei româneşti.
- Muzeul Ţăranului Român promite noi atracţii la târgurile sale.
A fost primul eveniment, organizat după pandemie, unde s-au adunat meşteri diverşi, artizani de bijuterii şi bucătari iscusiţi. Vedetele târgului au fost delicatesele bucătăriei româneşti şi bijuteriile făcute de meşterii artizani.
Pentru curioşi dar şi pentru clienţi mofturoşi, standurile artiştilor populari au ofertă bogată de obiecte unicat.
Corina Berariu, organizatoare târg: Un artizan hand made care are bijuterii lucrate pe diferite tehnici, cu diferite materiale, dar şi brâie sau gentuţe cu motive populare cusute pe pânză. Jucării realizate manual, gentuţe unde sunt cusute de asemenea motive populare româneşti.
Perioada pandemiei le-a priit artiştilor care au avut inspiraţie şi au lucrat mai bine în izolare.
- 24 ianuarie 2025, zi liberă de Unirea Principatelor Române. Ce s-a întâmplat în 1859
- 21 ianuarie, Sfântul Maxim Mărturisitorul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 21 ianuarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Evenimente în Bucureşti, marţi 21 ianuarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Ghioceii nu vor mai fi vestitorii primăverii, din cauza schimbărilor climatice. Au început să apară în ianuarie
Andreea Arju, creator de bijuterie: Sufletul meu mi-a transmis mult mai multe idei, pentru ca am avut timp. Si de foarte mult timp, noi de fapt nu am mai avut timp. Si atunci, noi am creat in tihna, si am creat o noua colectie, plina de culoare, cu pigmenti, o colectie speciala care sa ne aduca aminte de partea pozitiva a acestei perioade.
Dornici să vadă şi să cumpere au fost şi vizitatorii care s-au plimbat printre standuri, au savurat bunătaţi româneşti şi nu s-au uitat la bani când au găsit ceva ce le-a plăcut.
Şi pentru că nu au fost suficiente trei zile, Muzeul Ţăranului Român promite în fiecare weekend, noi atracţii la târgurile sale.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰