Antena Meniu Search
x

Video Schimbări în restaurantele de pe litoral. Ce vor găsi clienţii care vin să petreacă 1 Mai la mare

Turiştii care vin la mare pe 1 mai vor găsi în toate restaurantele, inclusiv cele de tip fast food, meniuri actualizate după noile norme. Clienţii vor avea la dispoziţie informaţii despre ingredientele folosite şi numărul de E-uri din mâncare. 

de Redactia Observator

la 23.04.2023, 10:25

Vezi și

Proprietarii restaurantelor de la malul mării şi reprezentanţii ANPC au avut o întâlnire în care s-a stabilit cum va arăta meniul conform noilor reguli. Din acesta nu trebuie să lipsească conținutul preparatelor, aportul caloric, aditivii folosiți și numărul de E-uri pe care îl conține fiecare aliment. Şi nu doar atât: denumirile preparatelor vor trebui completate cu informaţii suplimentare.

Nelu Cosma - manager restaurant: Perişoare de oaie, de exemplu. Până acum era ciorbă de perişoare, punct. Toate ingredientele trebuiesc definite ca produs finit. 

Nicu Lascu - proprietar restaurant: De exemplu, la smântâna. Există smântâna care este cremă vegetală sau smântâna naturală. Şi clar, gustul nu se compară. 

Peste doar o săptămâna turiştii care vin la mare de 1 mai vor primi la restaurant meniuri detaliate, astfel încât să știe exact ce mănâncă. În caz contrar, preşedintele ANPC este hotărât să aplice sancțiuni chiar de la 1 Mai.

Horia Constatinescu - preşedinte ANPC: Litoralul românesc a fost destul de bolnăvior. Avem de făcut curăţenie: şi noi în rândul comisarilor noştri şi dânşii. 

Corina Martin - asociaţia patronală RESTO: Cei care au alergii, cei care nu doresc sa manance un produs care are prea multe E-uri. Au dreptul să fie informaţi. 

Aceste reguli se vor aplica şi pentru cei care fac livrări la domiciliu. Aceştia sunt obligaţi să îşi actualizeze site-urile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Schimbări în restaurantele de pe litoral. Ce vor găsi clienţii care vin să petreacă 1 Mai la mare