Antena Meniu Search
x

Marea are farmec şi în octombrie. Scoici la ceaun gătite pe plajă, un deliciu la sfârșit de sezon | Video

Deşi sezonul estival s-a încheiat de mult, încă avem motive să ajungem pe litoral. Sezonul scoicilor este în toi. Iar bucătarii ştiu cum să ademenească turiştii. Prepară totul la ceaun, la foc de lemne, direct pe nisip. Curioşii asistă la tot procesul de gătire, iar la final, primesc câte o farfurie savuroasă din partea casei.

de Oana Matache

la 18.10.2020, 23:57

Vezi și
  • Sezonul scoicilor este în toi
  • Din restaurant, bucătăria s-a mutat direct pe plajă

Cătălin s-a pregătit cum se cuvine: a făcut focul pe nisip, a pus proţapul şi ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a început spectacolul.

Gătite pe plajă, în văzul tuturor, midiile la ceaun atrag turişti în căutare de experienţe culinare deosebite. Chiar şi cei mai aprigi critici se apropie, ademeniţi de miros.

"Îmi place. Sunt făcute cu vin alb, din câte am văzut, sunt foarte bune. De obicei îmi plac cele cu sos roşu şi picante. Dar şi acestea sunt foarte bune, îmi plac foarte mult."

"Locuim în România, în Bucureşti şi am venit aici în weekend"

Preparatul mediteranean se serveşte la o terasă amplasată tot pe nisip, la doar câţiva metri de apă. Astăzi, turiştii au primit mâncarea din partea casei. În mod normal, o porţie de scoici costă aproximativ 35 de lei.

Cătălin Spiridon, bucătar: "Ne bucurăm încă de vremea frumoasă de afară, sperăm să ţină cât mai mult şi vă aşteptăm cu toţii la restaurant să profităm de zilele însorite"

"Au fost extraordinare. Mai ales când sunt făcute chiar pe plajă, sunt deosebite. Venim şi pe iarnă când e frig şi urât. Marea are farmecul ei"

La fel şi vremea din mijlocul lunii octombrie. Pe litoral, meteorologii anunţă 22 de grade pentru weekendul următor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Marea are farmec şi în octombrie. Scoici la ceaun gătite pe plajă, un deliciu la sfârșit de sezon | Video