Antena Meniu Search
x

Turismul viticol câştigă teren în România. Românii sunt tot mai interesaţi de vacanţele la crame

Turismul se face altfel, când la capătul drumului te aşteaptă un pahar cu vin. Tot mai mulţi români aleg excursiile în care pot degusta licoarea bahică.

Vezi și

Turismul se face altfel, când la capătul drumului te aşteaptă un pahar cu vin. Tot mai mulţi români aleg excursiile în care pot degusta licoarea bahică.

Ar fi şi mai mulţi dacă ar şti unde să meargă. O hartă actualizată a cramelor a fost realizată de un organizator de excursii, nu de vreo autoritate publică.

Dacă strugurii se coc la soare, vinul se prepară la răcoare. Chiar şi necunoscătorii sunt atraşi de lecţiile predate printre butoaie.

Cramele din România au început să facă turism viticol. Adică să primească turişti, curioşi de modul în care se produce şi se păstrează vinul, dar şi să-i simtă gustul.

Fiorenzo este un italian din Piemont. A venit în România pe la mijlocul anilor 90 şi a fost surprins că românii şi italienii învecheau vinul în acelaşi fel.  Acum este oenolog şi ghid pentru turiştii care ajung la această cramă din Prahova. 

Pentru ca turiştii să ceară, trebuie să ştie unde să meargă. La noi nu există o hartă actualizată a turismului viticol, aşa că Alina a creat singură una. 

O vizită de o zi, cu degustarea a zece vinuri, la două crame, cu transport şi masă asigurate costă între 350 şi 450 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Turismul viticol câştigă teren în România. Românii sunt tot mai interesaţi de vacanţele la crame