Secretele unor praline delicioase, dezvăluite de ciocolatierii pasionaţi
Când spunem că ne este poftă de ceva dulce, în cea mai mare parte a cazurilor ne gândim la ciocolată! O mâncăm cu mare plăcere, fără să ne punem problema, nici măcar o secundă, oare cum se face. Dar, dacă vă interesează istoria ciocolatei, puteţi merge la La Muzeul Civilizaţiei Urbane din Braşov.
Când spunem că ne este poftă de ceva dulce, în cea mai mare parte a cazurilor ne gândim la ciocolată! O mâncăm cu mare plăcere, fără să ne punem problema, nici măcar o secundă, oare cum se face. Dar, dacă vă interesează istoria ciocolatei, puteţi merge la La Muzeul Civilizaţiei Urbane din Braşov.
Baza celui mai apreciat desert din lume o constituie o plantă. Dar până la produsul final se parcurg mulţi paşi, la care noi nici măcar nu ne gândim. În primul rând, ciocolatierii au nevoie de unt de cacao, dar şi de cacao propriu-zisă. Abia apoi pot începe să pregătească pralinele.
Numai că pralina nu e pralină dacă nu conţine şi o cremă delicioasă.
Iar cea mai bună, spun ciocolatierii, este cea din caramel.
În câteva minute avem cel mai dulce şi gustos desert.
Mai trebuie să ştiţi că, indiferent cât de poftă vă este, ciocolata nu se mănâncă oricum.
"Trebuie s-o degustăm cu toate simţurile noastre. Trebuie s-o privim, să vedem ce băgăm în gură. S-o mirosim, dacă e linişte când o muşcăm să se audă crack-ul, s-o lăsăm să se topească între limbă şi cerul gurii pentru a stimula toate papilele pentru a simţi ce înseamnă o pralină.", spune ciocolatierul Alexandru Pandrea.
Toate secretele ciocolatei şi istoria ei pot fi aflate dacă vizitaţi expoziţia deschisă la Muzeul Civilizaţiei Urbane din Braşov.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰