Antena Meniu Search
x

Semințele de dovleac, in sau chia pot fi adevărate bombe calorice

Seminţele au devenit noua modă culinară. De in, de dovleac, de cânepă sau de chia!

Vezi și

Seminţele au devenit noua modă culinară. De in, de dovleac, de cânepă sau de chia! Românii comandă online tot mai mult, iar în hipermarketuri stocurile de pe rafturile cu specialităţi se refac continuu. Seminţele conţin fibre, proteine, dar şi grăsimi. Astfel, nutriţioniştii cred că dacă sunt combinate într-un mod greşit pot fi adevărate bombe calorice. Şi, în niciun caz, nu ar trebui să înlocuiască prânzul sau cina.

Sănătate, într-un pumn de seminţe. De dovleac, in, pin, quinoa sau chia, seminţele sunt tot mai populare. Şi tot mai des recomandate.

"Seminţele de quinoa îmi fac foarte bine, înlocuiesc orezul, care mai are carbohidranţi, şi atunci e o variantă mai light." Nu tocmai, avertizează nutriţioniştii: "Nu trebuie să considerăm seminţele ca fiind un aliment miracol pe care dacă îl consumăm pe termen lung vom avea sănătatea absolută, pentru că nu este aşa. În niciun caz, nu pot înlocui alimentele de bază."

Un mic dejun sănătos poate arăta aşa. Dar cu o menţiune. Iaurtul cu seminţe reprezintă masa perfectă pentru un mic dejun, dar este obligatoriu să facem mişcare, deoarece conţine foarte multe grăsimi.

Pe acelaşi subiect

Concret, o gustare de iaurt şi seminţe de in conţine 298 de calorii, pe când un prânz cu piept de pui la grătar şi salată 219 calorii. Dacă în gustare adăugăm miere sau fructe, atunci totul se transformă într-o bombă calorică.

Carmen Brumă este adepta stilului e viaţă sănătos şi este o împătimită a sportului. Seminţele fac parte din alimentaţia ei zilnică.

Seminţele pot fi intoduse şi în alimentaţia copiilor, însă după ce împlinesc 3 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Semințele de dovleac, in sau chia pot fi adevărate bombe calorice