Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Religia tine pasul cu tehnologia. Slujbele online, o alternativa

Decanatul Catolic din Bacau a decis sa transmita pe net fiecare slujba. Nu este doar in pas cu ultimele tendinte in materie de tehnologie, dar este o proverbiala mana intinsa celor care ar vrea sa mearga sa se roage, insa din motive lesne de inteles, nu se pot deplasa

Vezi și

Cand religia nu tine pasul cu timpurile, nu e bine. Cand religia tine pasul cu timpurile, iar nu e bine. Asa e societatea in care traim. Conflictuala si gata sa gaseasca motiv de scandal chiar si la un miting al pacifistilor. Altii insa cauta liniste si alinare. In credinta.

Doamna Maria obisnuia sa mearga duminica de duminica la biserica. Obisnuia, pentru ca sanatatea si Dumnezeu au pus-o la grea incercare. O boala a tintuit-o la pat. I-a inchis orice usa spre exterior. Spre alinarea pe care o gasea la Liturghia de Duminica. Dar cum misterioase sunt caile Domnului, a gasit alternativa acolo unde se astepta mai putin. Pe internet. “Am descoperit, intr-o perioada cand nu puteam sa ies afara si tot umblam pe aici, slujba pe net. Nu-mi venea sa cred si mi-a placut foarte mult”, a spus femeia.

Cu timpul, sanatatea i-a dat din nou voie sa iasa din casa. Sa mearga din nou la Biserica. Dar nu a renuntat la slujbele virtuale.

Tot problemele de sanatate au tinut-o in casa si pe Veronica Herciu. Obisnuia sa merga saptamana de saptamana la sfintele Liturghii. La un moment dat, insa, cu ajutorul laptopului fiicei sale, a descoperit transmisiunile online. “Asta iarna nu puteam sa ma duc, ca a fost frig, frig si zapada mare si n-am putut samerg in fiecare zi. Atunci ma uitam la ei”, a povestit aceasta.

De fapt, pentru astfel de cazuri a si aparut ideea slujbelor pe internet. “Prin aceasta initiativa, Decanatul Catolic de Bacau urmareste sa intinda o mana tuturor persoanelor care se afla in neputinta si care din cauza varstei sau a bolii nu pot sa vina duminica la biserica, care pot sa urmareasca de acasa sfintele Liturghii”, a explicat preotul Iulian Robu.

Acum site-ul este accesat de sute de oameni. Nu doar din oras. Romanii plecati peste hotare au gasit slujbele on-line ca fiind o metoda buna de-a fi aproape de casa. Macar cu sufletul. “Spun, parinte, ce frumos este, ca dupa ce ne intoarcem de la liturghie acasa, din Italia, urmarim ce se petrece la Bacau, in biserica noastra frumoasa”, a mai afirmat preotul.

Nu am fost deloc suprinsi sa auzim de aceasta initiativa, laudabila chiar, a Decanatului Catolic din Bacau. Daca acatiste si pomeni se pot face on-line, de ce sa nu aducem credinta mai aproape de oameni. Si ce metoda mai buna ca internetul ar putea exista? Iar noi banuim ca lucrurile nu se vor opri aici. Acum, de cand cu revolutia imprimantelor tridimensionale, suntem aboslut convinsi ca va veni si ziua in care vom descarca si coliva din computer direct in farfurie. Cu tot cu sfintire si pomenire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Religia tine pasul cu tehnologia. Slujbele online, o alternativa