Antena Meniu Search
x

Tot mai mulţi români se urcă beţi la volan. 1.000 de şoferi, prinși doar în București, în 2018

Un şofer beat şi fără permis a ajuns cu maşina pe gardul unei case din Sectorul 2! Ca prin minune nu a rănit pe nimeni şi a scăpat nevătămat. Va trebui să răspundă în faţa legii pentru faptele sale. Dar nu va plăti destul de scump inconştienţa sa, spun specialiştii.

de Redactia Observator

la 28.02.2019, 21:35

Vezi și

Un şofer beat şi fără permis a ajuns cu maşina pe gardul unei case din Sectorul 2! Ca prin minune nu a rănit pe nimeni şi a scăpat nevătămat. Va trebui să răspundă în faţa legii pentru faptele sale. Dar nu va plăti destul de scump inconştienţa sa, spun specialiştii. Ei cred că aşa s-a ajuns la un fenomen îngrijorător: tot mai mulţi români se urcă beţi la volan. Au fost 1.000 de şoferi prinşi anul trecut numai în Bucureşti.

A fost o minune că nimeni nu a fost rănit, spun martorii accidentului. Tânărul de 31 de ani a scăpat maşina de sub control, a acroşat un autoturism care circula regulamentar, s-a răsturnat, iar la final a rămas cu vehiculul suspendat pe gardul unei curţi.

Agenţii l-au găsit pe tânăr beat de la prima oră. După verificări, au avut încă o surpriză.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Legea, prea blândă cu șoferii care conduc beți

Specialiştii cred că legea este mult prea blândă ca să poată opri fenomenul alcoolului la volan.

Numai anul trecut, în Bucureşti, Brigada Rutieră a deschis peste 590 de dosare penale şi a dat 760 de amenzi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În toată ţara, şoferii băuţi au fost implicaţi în 320 accidente. 65 de oameni au plătit cu viaţa inconştienta la volan şi alte sute au fost răniţi.

Anul trecut, autorităţile au vrut să implementeze un sistem care, în alte ţări europene, a avut rezultate. Practic, şoferii care provoacă accidente când sunt băuţi să nu mai aibă dreptul să conducă, dacă nu-şi instalează în maşină un dispozitiv special ce detectează vaporii de alcool. Aparatul se montează pe volan şi este conectat la sistemul de pornire al maşinii, pe care îl blochează în funcţie de rezultat. Proiectul a rămas doar pe hârtie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulţi români se urcă beţi la volan. 1.000 de şoferi, prinși doar în București, în 2018