Tot mai mulţi români se urcă beţi la volan. 1.000 de şoferi, prinși doar în București, în 2018
Un şofer beat şi fără permis a ajuns cu maşina pe gardul unei case din Sectorul 2! Ca prin minune nu a rănit pe nimeni şi a scăpat nevătămat. Va trebui să răspundă în faţa legii pentru faptele sale. Dar nu va plăti destul de scump inconştienţa sa, spun specialiştii.
Un şofer beat şi fără permis a ajuns cu maşina pe gardul unei case din Sectorul 2! Ca prin minune nu a rănit pe nimeni şi a scăpat nevătămat. Va trebui să răspundă în faţa legii pentru faptele sale. Dar nu va plăti destul de scump inconştienţa sa, spun specialiştii. Ei cred că aşa s-a ajuns la un fenomen îngrijorător: tot mai mulţi români se urcă beţi la volan. Au fost 1.000 de şoferi prinşi anul trecut numai în Bucureşti.
A fost o minune că nimeni nu a fost rănit, spun martorii accidentului. Tânărul de 31 de ani a scăpat maşina de sub control, a acroşat un autoturism care circula regulamentar, s-a răsturnat, iar la final a rămas cu vehiculul suspendat pe gardul unei curţi.
Agenţii l-au găsit pe tânăr beat de la prima oră. După verificări, au avut încă o surpriză.
- "Să nu se mai vorbească de toţi lăutarii că se droghează". De la razie la razie, tot mai puţini şoferi sunt...
- Sistemul E-Sigur prinde tot mai mulți șoferi care încearcă să scape de amenzi mințind
- Cursuri gratuite de conducere defensivă: 1.500 de locuri, iar înscrierile sunt încă deschise
- Plafonarea RCA, prelungită pentru alte 3 luni. Autorităţile au şi o veste rea pentru şoferii români
- 1.100 de camere video de ultimă generaţie pe şoselele din România. Unde vor fi montate şi ce înregistrează
Legea, prea blândă cu șoferii care conduc beți
Specialiştii cred că legea este mult prea blândă ca să poată opri fenomenul alcoolului la volan.
Numai anul trecut, în Bucureşti, Brigada Rutieră a deschis peste 590 de dosare penale şi a dat 760 de amenzi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În toată ţara, şoferii băuţi au fost implicaţi în 320 accidente. 65 de oameni au plătit cu viaţa inconştienta la volan şi alte sute au fost răniţi.
Anul trecut, autorităţile au vrut să implementeze un sistem care, în alte ţări europene, a avut rezultate. Practic, şoferii care provoacă accidente când sunt băuţi să nu mai aibă dreptul să conducă, dacă nu-şi instalează în maşină un dispozitiv special ce detectează vaporii de alcool. Aparatul se montează pe volan şi este conectat la sistemul de pornire al maşinii, pe care îl blochează în funcţie de rezultat. Proiectul a rămas doar pe hârtie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰