Antena Meniu Search
x

Zeci de șoferi surprinși în câteva ore, în București, când nu cedează trecerea pietonilor (Video)

Un pieton este rănit grav în fiecare zi în Bucureşti. Cifrele poliţiei rutiere arată că, de doi ani, accidentele în care sunt implicaţi pietoni reprezintă cea mai mare problemă a agenţilor. Vina este impărţită. Nici şoferilor nu le pasă de marcaje sau semafoare, iar pietonii au impresia că pot traversa pe oriunde, fără să fie loviţi. La toate acestea, se adaugă şi maşinile parcate pe trecere sau indicatoarele lipsă, exact cum s-a întâmplat şi în cazul tragediei din Chitila.

de Redactia Observator

la 10.09.2020, 22:28

Vezi și
  • Sute de accidente grave se petrec în București, în fiecare an.

Doi pietoni au fost spulberaţi de o maşină, în timp ce se aflau pe o trecere de pietoni în Chitila. Însă nu e o întâmplare. Poliţiştii de la Rutieră spun că cele mai multe dintre tragediile din ultimii ani au avut loc pe zebră. 

Astăzi, agenţii au ieşit din nou în teren, iar situaţia este neschimbată. Le-a luat doar câteva ore ca să găsească peste 30 de şoferi care au trecut la doar câţiva centimetri de pietoni. 

Chiar dacă pentru unii şoferi Codul Rutier pare opţional şi întotdeauna găsesc un alt vinovat pentru greşelile lor, cifrele Poliţiei arată o realitate tragică. 

Andra Arstinescu, Brigada Rutieră București: Neacordarea de prioritate de trecere pietonilor este a doua cauză de producere a accidentelor grave în București atât anul acesta, cât și în anii trecuți.

Pietonii au fost implicaţi în 300 de accidente în Bucureşti, anul trecut. Jumătate din totalul tragediilor. Iar poliţiştii cred că deschiderea şcolilor va duce la creşterea acestora, mai ales că trecerile de pietoni din Capitală sunt adevărate capcane, culmea, tot din cauza şoferilor. 

Conform legii, mașinile ar trebui să fie parcate la cel puțin 25 de metri distanță de trecerile de pietoni. În situația de față, nu este respectat acest lucru. Automobilul este practic lipit de zebră. 

Problemele apar însă atunci când vrem să traversăm. Și asta pentru că un șofer poate să vadă pietonii abia când aceștia sunt deja pe șosea, aproape de jumătatea trecerii.

La statistica neagră contribuie şi pietonii grăbiţi care au impresia că pot păcăli pericolul din trafic. 

Anul trecut, pietonii au fost de vină în 194 de accidente, iar şoferii în alte 124.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Zeci de șoferi surprinși în câteva ore, în București, când nu cedează trecerea pietonilor (Video)