Antena Meniu Search
x

Video Soluțiile găsite de autoritățile brașovene pentru ca vaccinul să poată ajunge la persoane cu mobilitate redusă sau care nu se pot deplasa

Măsuri speciale pentru cazuri speciale. La Brașov, autoritățile au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca vaccinul să poată ajunge și la persoane cu mobilitate redusă sau care nu se pot deplasa. Au pus la dispoziție două microbuze pentru a-i duce la centrele de vaccinare pe oamenii care au nevoie de transport special. Iar pentru restul cazurilor, au format echipe mobile, care merg acasă la pacienți.

de Redactia Observator

la 23.01.2021, 08:55

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Două astfel de microbuze sunt folosite pentru transportul persoanelor cu nevoi speciale din Braşov la centrele de vaccinare. Unul poate transporta patru oameni pe scaune. Celălalt are trei locuri pe scaune şi un spaţiu pentru persoanele în scaun cu rotile. 

Flavia Boghiu, viceprimar Brașov: În primă etapă, vom lua cele câteva sute pe care le avem fie la îngrijiri la domiciliu, fie persoane cu dizabilităţi, cu certificat de handicap, unde avem aproximativ 500 de persoane, urmând ca apoi să trecem la cei vârsnici, dar fără certificat de handicap. 

Femeie: Absolut, e binevenită! 

Reporter: De ce? 

Femeie: Păi, în primul rând, deplasarea noastră probabil o să coste bani. Dar aşa, e gratuit. 

În evidențele Direcției de Asistență Socială Brașov sunt aproximativ 1600 de persoane cu handicap grav care beneficiază de asistent personal. 

Mariana Topoliceanu, director DSP Brașov: Majoritatea sunt interesați să se vaccineze. 

Reporter: Câţi s-au vaccinat până acum? 

Mariana Topoliceanu, director DSP Brașov: Sunt vaccinaţi 54 de beneficiari, au fost vaccinaţi marţi. 

Cei care nu se pot deplasa pot fi vaccinați şi de una dintre cele două echipe mobile care funcționează în Brașov. 

Dr. Alain Gheorghiu, membru echipă mobilă: Echipele sunt formate din medic, asistenţi. La locul unde se fac vaccinările se pregătesc aceste doze şi, binenţeles, cum aţi văzut, se începe vaccinarea. 

Reporter: Cum vi se pare ideea aceasta cu echipe mobile? 

Bărbat: E foarte bună, pentru că foarte mulți nu au posibilitatea să se deplaseze, mai ales cei bătrâni și cei care sunt în situația mea. 

Însoțitorii beneficiarilor au la dispoziție aceleași facilități de transport sau de asistență la domiciliu ca și persoanele pe care le au în îngrijire. 

Dr. Alain Gheorghiu, medic echipă mobilă: Marea majoritate au fost încrezători în viitor, în primul rând, încrezători în ceea ce oferă acest vaccin. Toţi speră că vom trece peste această perioadă critică şi vom ajunge la normalitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Soluțiile găsite de autoritățile brașovene pentru ca vaccinul să poată ajunge la persoane cu mobilitate redusă sau care nu se pot deplasa