Sosul lui Dracula, pe mesele englezilor
Garnitura picantă pentru fripturi, produsă la Saschiz, în judeţul Mureş, va ajunge de Halloween pe mesele britanicilor. Un scoţian produce în Transilvania sosul lui Dracula, care este preferat şi la Casa Regală
Garnitura picantă pentru fripturi, produsă la Saschiz, în judeţul Mureş, va ajunge de Halloween pe mesele britanicilor. Un scoţian produce în Transilvania sosul lui Dracula, care este preferat şi la Casa Regală
Prune cu usturoi este combinaţia la care gospodinele noastre nu s-ar fi făcut-o niciodată, dar care îi aduce venituri frumoase lui Jim Turnbull. Sosul de culoarea sângelui, ce poartă numele lui Dracula, este la mare căutare.
Ideea scoţianului de a combina ingrediente într-un stil aparte dă gust fripturii de pe mesele englezilor şi nu numai. "Sosul picant de ardei iute merge foarte bine în combinaţie cu paste, Piccadilly e un nou sortiment, un amestec de legume, merge în combinaţie cu carnea de pui", spune Diana Mihai, administrator afacere.
Puţini bucătari s-ar fi încumetat să pună lângă friptură un sos din mere cu ceapă. Şi totuşi, este unul dintre cele mai cerute sortimente, o specialitate făcută chiar de localnicii angajaţi de Jim.
În Marea Britanie, în preajma sărbătorii de Halloween, se consumă multe produse picante, cu usturoi sau ceapă. Dacă preparatul vine chiar din ţara lui Dracula, atunci consumatorii merg la sigur.
Turiştii străini sunt înebuniţi după sosurile făcute de Jim şi le comandă şi în restaurantele din România.
În supermarket-urile din Anglia, un borcan din „Mâncarea lui Dracula" se va vinde cu 6 lire.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰