Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cocktail-urile, pericol pentru ficat

Cocktail-urile conţin mult zahăr, iar acesta nu doar că menţine alcoolul în sânge pentru o perioadă mult mai lungă, dar şi împiedică ficatul să-l metabolizeze

de Redactia Observator

la 24.10.2014 , 21:09

Cocktailurile conţin mult zahăr, iar acesta nu doar că menţine alcoolul în sânge pentru o perioadă mult mai lungă, dar şi împiedică ficatul să-l metabolizeze

Cel mai bun cocktail este palinca sau ţuica de prună. Aşa consideră unii. Pentru alţii, însă, nimic nu este mai bun decât un cocktail complicat, cu o denumire exotică.

În România, cocktail-urile cel mai des cerute sunt cele cu alcool, apoi cocktail-urile fără alcool. Ca şi cocktail cu alcool, cel mai des întâlnite şi cerute sunt cele clasice. Gen manhattan, cosmopolitan, mojito, cuba libre.

Articolul continuă după reclamă

Cocktail-ul preferat de bărbaţi se numeşte Mojito şi nu este foarte greu de preparat. Se pun 4 bucăţi de lime, 2 linguriţe de zahăr brun, apoi se pun 14-15 frunze de mentă proaspătă, apoi gheaţă pisată, 60 ml de rom alb, amestecăm compoziţia, apă minerală şi ca ultim detaliu, un ornament frumos pentru un cocktail aşa de savuros. Acesta este Mojito.

Pentru femei, barmanii recomandă un cocktail destul de nou pe piaţa din România. Apperol Spritz este un cocktail preferat în special de partea feminină. Are la bază gheaţă, băutură apperol, lichior apperol, cam 120 de ml, prosecco, punem 40 de ml de piure de căpşuni, câteva fructe proaspete, apă minerală, după care omonogizăm băutura.

Însă, trecând peste aspect şi peste gust, cocktail-urile sunt un pericol pentru sănătate.

Puţini oameni ştiu că ele sunt în acelaşi timp adevărate bombe calorice. Amestecul de alcool cu siropuri şi eventual sucuri de fructe, care practic conţin foarte mult zahăr şi fructoză, pot să ajungă de principiu pentru o porţie obişnuită de 200-250 de ml până la 600 de ml şi peste.

Dar cocktail-urile nu doar că îngraşă, dar şi îngreunează funcţiile organismului.

În acelaşi timp, combinaţia în sine de alcool şi zahăr, face ca alcoolul să fie mai greu absolvit şi mai greu de dezoxifiat la nivelul ficatului.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să vă mai atingeţi vreodată de un cocktail. Dar cu măsură.

Aşadar un cocktail când şi când nu o să creeze probleme majore. Un singur lucru trebuie să reţineţi: mahmureala pe care o veţi avea dacă exageraţi e cel mai cumplit lucru din lume.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Cocktail-urile, pericol pentru ficat