Antena Meniu Search
x

Special! Cum să trecem de depresia post-concediu

Pentru mulţi români, vacanţa de Sărbători s-a terminat deja! Alţii abia acum se îndreaptă spre casă. Desigur, au acelaşi sentiment pe care-l încercăm cu toţii atunci când ni se termină concediul.

Vezi și

O tristeţe fără margini, deşi ştiam precis care ne va fi ultima zi liberă şi că va trebui să ne întoarcem la muncă. Ne sar, însă, în ajutor cercetătorii britanici. Aceştia au întocmit o listă de metode pentru a diminua această "tristeţe post-concediu". Iar specialiştii noştri o confirmă punct cu punct.

Concediul e pe cale să se încheie. Deja avem bagajele făcute şi le urcăm în portbagajul maşinii sau le predăm pentru transport, la aeroport. Faţa ne este împietrită, incapabilă să afişeze un zâmbet, iar privirea incruntată.

Pe drum, privim trişti pe geam şi ne derulăm în cap cele mai frumoase lucruri petrecute în vacanţă. Iar cu cât amintirile sunt mai frumoase, cu atât ne întristăm şi mai tare. Mai-mai că ne-am declara deprimaţi.

La un moment dat, amintirile frumoase sunt înlocuite de frânturi de imagini cu biroul plin de dosare, telefonul care sună aproape non-stop, mailurile care sosesc în rafale, colegul care ne scoate din minţi, şeful care în mod sigur are o grămadă de idei noi, dar aproape imposibil de pus în practică. Pe scurt, un peisaj apocaliptic.

Un lucru care ne face bine la revenirea acasă, e starea în care ni se află locuinţa. Un loc dezordonat şi plin de praf nu ne va face, în mod sigur, să ne simţim bine. Tocmai de aceea, înainte de a pleca în vacanţă, e bine să facem curăţenie generală.

Un alt aspect extrem de important este durata concediului. Majoritatea oamenilor îşi iau liber fix cât sunt plecaţi în vacanţă. Greşit!

Nu este indicat sa termini vacanta azi si maine sa te duci la munca, iti mai lasi 2 zile in care tu te acomodezi cu obiceiurile tale obisnuite. Nu stiu. poate mai ai mici lucruri de facut pana incepe munca. Da, avem nevoie de acest mic spatiu sa ne acomodam , sa ne acordam la viata noastra obisnuita de zi cu zi, spune psihologul.

Totuşi, cel mai bine este să învăţăm să trăim şi nu doar să vieţuim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Special! Cum să trecem de depresia post-concediu