Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Dieta volumetrică, un stil de viaţă

Mulţi oameni intră la cură de slăbire, dar foarte puţini reuşesc să obţină rezultatele dorite! Asta pentru că nu se informează destul înainte de a se apuca de regim.

Vezi și

Dacă mănânci doar un fel de mâncare la fiecare masă, asta nu înseamnă neapărat mai multe calorii. Să spunem că alegeţi, la prânz, să mâncaţi o ciorbă de perişoare.

Pentru că sunteţi la dietă, tăiaţi smântâna. Aţi redus din calorii? Insuficient pentru a scădea în greutate. Şi asta pentru că nu aţi ales nişte alimente cu densitate mică. Care sunt acelea? În principiul legumele, fructele şi carnea slabă. Şi nu numai.

Dieta volumetrică este mai mult un mod de abordare a felului în care mâncăm decât o dieta strictă. Astfel, alimentele se împart în patru grupe.

Din prima grupă fac parte alimentele cu densitate foarte mică, cum ar fi fructele şi legumele fără amidon, laptele degresat şi supele slabe. A doua grupă o constituie alimentele cu densitate mică, cum sunt fructele şi legumele cu amidon, cerealele şi mâncărurile slabe în grăsimi.

Din a treia grupă fac parte cele cu densitate medie şi aici intră carnea, brânza, pizza, cartofii prăjiţi sau pâinea. Din ultima categorie, cu densitate mare, fac parte cele mai nocive alimente - biscuiţii, chips-urile, ciocolata, alunele, untul şi uleiul.

  • Densitate foarte mică: fructele si legumele fara amidon, laptele degresat si supele slabe
  • Densitate mică: fructe şi legume cu amidon, cereale, carne slabă, leguminoase şi feluri de mâncare slabe în grasimi
  • Densitate medie: carne, brânză, pizza, cartofi prăjiţi, sosuri de salată, pâine, covrigi, îngheţată şi prăjitură
  • Densitate mare: biscuiţi, chips-uri, ciocolată, alune, unt şi ulei

Astfel, este recomandat să mâncăm cu precădere alimente din primele două categorii şi să fim atenţi la porţiile alimentelor din a treia categorie, iar alimentele cu densitate mare ar trebui să le ţinem cât mai departe.

Dieta volumetrică se bazează pe un tip de alimentaţie sănătoasă - fructe, legume, cereale integrale şi foarte puţine grăsimi saturate şi sare. Aceasta este considerată cea mai eficientă dietă în ceea ce priveşte menţinerea colesterolului sub control, dar şi a presiunii sanguine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Dieta volumetrică, un stil de viaţă