Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Doboş, prăjitura emblemă a Ungariei

Doboş este prăjitura emblemă a Ungariei, iar reţetă ei a fost ţinută secretă timp de 20 de ani. Desertul a fost creat în urmă cu peste un secol şi ceva, de un cofetar de renume din Budapesta.

de Redactia Observator

la 16.04.2015 , 20:52

Doboş este prăjitura emblemă a Ungariei, iar reţetă ei a fost ţinută secretă timp de 20 de ani. Desertul a fost creat în urmă cu peste un secol şi ceva, de un cofetar de renume din Budapesta.

Prăjitura tradiţional ungurescă pe cât este de delicioasă pe atât este de complicat de preparat.

Vor fi şase blaturi. Avem nevoie de şase ouă, zahăr pudră, făină şi unt. Pentru cremă vom folosi patru ouă, zahăr pudră, cacao, sare, ciocolată şi puţină vanilie.

Vezi și

Avem nevoie de şase albuşuri. Vom separa ouăle.Vom folosi şi albuşurile şi gălbenuşurile, doar că vor fi încorporate separat.

Albuşurile sunt amestecate cu zahăr pudră şi bătute până se transformă în spumă. Apoi vine rândul gălbenuşurilor să fie bătute şi îndulcite cu zahăr pudră. Între timp untul a fost topit şi acum trebuie lăsat să ajungă la temperatura camerei.

Adăugăm gălbenuşurile peste albuşuri. Amestecăm.  Uşor adăugăm şi făina.Adăugăm şi untul. Praful de sare.

Compoziţia blaturilor este gata şi este turnată în şase forme.

Am terminat de aşezat compoziţia pe tăvi în cercuri. O punem la cuptor. 10 - 11 minute la o temperatură de 160 de grade. Cuptorul să fie preîncălzit.

Acum trebuie să pregătiţi crema.

Le vom bate întregi ouăle. Vom adăuga uşor zahărul pudră.

Apoi compoziţia este pusă la bain-marie.

Mergem la abur şi vom sta acolo cam două trei minute, timp în care vom amesteca în continuu pentru ca ouăle şi zahărul să devină mai cremoase.

Tot la bain-marie este topită şi ciocolata şi odată ce a devenit lichidă este amestecată cu ouăle. Apoi vine rândul untului să intre în acţiune.

Adăugăm untul care este moale. Trebuie lăsat la temperatura camerei.+21,04 În prima fază mixaţi doar untul. +21,46 Adăugăm cacao.+22,30 După ce mixerul şi-a făcut treaba venim cu toată compoziţia de mai devreme.

După câteva minute de mixat crema este gata şi poate fi aşezată pe blaturi. Apoi prăjitura este acoperită cu un strat de zahăr topit. Fie îl topiţi într-o tigaie...

Adică foloseşte o astfel de flacără. Acum prăjitura este gata. Trebuie doar să o mai lăsaţi două trei ore la frigider pentru a se întări crema.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » SPECIAL! Doboş, prăjitura emblemă a Ungariei