Special! Fără tehnologie, viața ”e” pustiu
Acum 25 de ani copiii se jucau pe afară, părinţii se întâlneau cu prietenii şi ori jucau cărţi, ori jucau remy, ori stăteau,pur şi simplu, de vorbă. Acum, însă, am devenit aproape incapabili să relaţionăm om cu om, fără să ne ajutăm de tot felul de gadget-uri.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
O pajişte, o floare, o albină, un om. Un om relaxat, care îşi acorda timp pentru a admira ce este în jur. Apoi au apărut computerele, telefoanele mobile, internetul, computerele, tabletele. Iar comuniunea cu natura a fost întreruptă. Pentru că a intervenit comuniunea cu tehnologia.
Fiecare cu necesităţile lui. Unii cu sunatul, alţii cu navigatul online. Aşadar ieşim în parc, dar nu ca să ne limpezim creierul, ci să facem poze pe care să le urcăm pe reţelele de socializare. Deci nu putem nici să respirăm dacă nu primim like-uri. Şi să nu credeţi că vedetele sunt imune la acest virus.
Întrebarea este câţi oameni sunt conştienţi că au această boală, după cum o numeşte Delia. Trăiască internetul pe telefon! Pentru că, până nu demult, dacă ne pica netul prin cablu nu aveam ce să facem.
Stăteam şi plângeam. Sau spărgeam. În funcţie de temperament. Dacă vreţi să aflaţi dacă sunteţi sau nu anxioşi, ar trebui să faceţi un experiment. Să vă abandonaţi gadgeturile măcar pentru o zi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰