Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Legendele din Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor din Sălaj este considerată una dintre cele mai frumoase locuri din România

Vezi și

Grădina Zmeilor din Sălaj este considerată una dintre cele mai frumoase locuri din România. 

Basmele noastre populare sunt populate de Feţi Frumoşi, Ilene Cosânzene, Greuceni şi prinţi! Uneori însă uităm că aceste personaje nu ar fi eroii din poveste dacă n-ar exista şi nişte personaje negative. Zmeii. E uşor să uităm răufăcorii poveştilor copilăriei, dar trebuie să ştiţi că ei au influenţat cultura populară mai mult decât aţi crede.

De fapt, unul dintre cele mai frumoase locuri din România şi-a primit numele tocmai datorită acestor personaje. Grădina Zmeilor. Legenda spune că pietrele din rezervaţia naturală ar fi luat naştere în urma unei bătălii epice dintre forţele binelui şi cele ale răului.

De jos, la pas, priveliştea te compleşeşte. Pietrele parcă sfidează timpul şi natura şi rezistă semeţe. Însă, abia atunci când priveşti Grădina Zmeilor în întergime, respiraţia ţi se taie. Şi atunci înţelegi de ce este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

Aflată în judeţul Sălaj, nu de puţine ori a fost comparată Grădina Zmeilor cu mai celebra Meteora. Pe bună dreptate. Dar faptul că e mai puţin cunoscut nu înseamnă că povestea locului e mai puţin fascinantă.

Fiecare piatră are un nume. Unele mai bizare decât altele. Oamenii locului sunt cei care au văzut viaţă în piatră şi le-ai botezat cum au ştiut ei mai bine. Astăzi există Fata Cătanii, Zmeul şi Zmeoaica, Moşul, Călugarii, Căpitanul, Soldaţii, Eva, Dorobanţul, Degetelul sau Sfixul.

Legenda spune că formaţiunile nu ar fi roci, ci.stane de piatră. Un grup de zmei ar fi fost pedepsiţi astfel după ce au furat soarele de pe cer.

Adevărata istorie a locului spune o poveste la fel de tumultoasă. Milenii de îngheţ şi dezghet, de prăbuşiri şi de cutremure au format Grădina Zmeilor. Parcul natural se află pe lista obiectivelor protejate din 2000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Legendele din Grădina Zmeilor