Antena Meniu Search
x

Special! Ouă de Paști decorate cu adeziv

Pentru realizarea unor ouă de Paşti neobișnuite, aveţi nevoie de următoarele: evident ouă fierte tare, oţet alb, vopsea de ouă lichidă şi adeziv pe bază de cauciuc

Vezi și

Pentru realizarea unor ouă de Paşti neobișnuite, aveţi nevoie de următoarele: evident ouă fierte tare, oţet alb, vopsea de ouă lichidă şi adeziv pe bază de cauciuc

De asemenea, vă mai trebuie nişte pahare după care să nu plângeţi dacă rămân pătate şi nişte apă la temperatura camerei.

Prima mişcare este să turnaţi vopseaua de ouă în pahare. Aveţi grijă cum o faceţi, pentru că n-ar fi tocmai indicat să vă pătaţi pe mâini. Nu iese chiar atât de uşor.

Apoi turnaţi în pahare câte două linguriţe de oţet. Acesta va ajuta la fixarea vopselei în coaja oului.

Completaţi cu apă, atât cât consideraţi necesar. Dacă vreţi culori mai intense, turnaţi atât cât să acopere oul. Dacă doriţi culori mai pale, turnaţi cât să nu dea afară din pahar.

Aţi ajuns la partea cu adezivul. Ce faceţi cu el? În primul rând, îl desigilaţi. Apoi luaţi un beţişor de lemn. Aveţi grijă ca ouăle să fie la îndemână.

Înmuiaţi beţişorul în adezivul pe bază de cauciuc şi începeţi să trasaţi dâre pe coaja ouălor. Încercaţi să nu vă daţi pe degete. Mai ales că nu e obligatoriu ca dârele să fie răspândite uniform.

Ouăle arată dubios, dar lucrul acesta se va schimba după ce vor fi înmuiate în vopsea. Dacă nu aveţi un suport special şi nici n-aveţi chef să vă confecţionaţi unul din sârmă, folosiţi tradiţionala lingură de supă.

Lăsaţi ouăle în vopsea atât cât scrie în prospect. Aţi reţinut că e vorba despre vopsea de ouă lichidă, da? Bun.

Acum scoateţi ouăle rând pe rând şi lăsaţi-le în pace, cât să se usuce perfect.

Vă faceţi griji că aveţi nişte ouă cu lipici pe ele? Nu e cazul. Adezivul este uşor de îndepărtat. Oricum, nu uitaţi că lucraţi cu nişte ouă, deci nu apăsaţi prea tare pe coajă.

Ouăle de Paşti vopsite în acest mod arată genial. Au un aspect marmorat şi - cel mai important - nu seamănă între ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Ouă de Paști decorate cu adeziv