Special! Relația de prietenie între doi foști parteneri nu poate fi una sănătoasă
Orice persoană care s-a despărţit de partener şi este implicată într-o nouă relaţie îşi imaginează, uneori, ce i-ar spune "fostului" sau "fostei" dacă s-ar întâlni accidental
Orice persoană care s-a despărţit de partener şi este implicată într-o nouă relaţie îşi imaginează, uneori, ce i-ar spune "fostului" sau "fostei" dacă s-ar întâlni accidental
Evident că nu îi va spune că, la un moment dat, s-au simţit perfect împreună. I-ar trânti cele mai dureroase reproşuri, de parcă acestea ar putea să şteargă durerea despărţirii. Acum să vedem ce repertoriu au românii.
Însă, înainte de a vă "strivi" fostul partner, ar fi bine să vă gândiţi cum v-aţi simţi dacă rolurile ar fi fost inversate. Aşa că e mai bine să urmaţi sfaturile specialiştilor.
"În primul rând, cred că nu ar trebui să îi spunem partenerului că regretăm toată relaţia pe care am avut-o şi să aruncăm vina numai asupra lui. Bine ar fi să nu începem să ne lăudăm în faţa partenerului ce fericiţi şi ce minunat ne simţim în noua relaţie pentru că dacă ar fi aşa nu ar trebui să ne mai lăudăm", spune Adriana Buda, psihoterapeut.
Ce rezolvaţi dacă ignoraţi sfaturile psihologilor? Veţi demonstra doar că sunteţi o colecţie de frustrări. Mai mult, că - deşi aveţi o nouă relaţie pe care o catalogaţi drept "perfectă" - nu aţi reuşit să scăpaţi în totalitate de sentimentele pe care le-aţi avut faţă de fostul partener. Iar ca să rezolvaţi şi această problemă, cel mai bine e să discutaţi ca nişte oameni maturi.
Asta nu înseamnă automat şi că veţi relua relaţia. Ştiţi doar ce se spune în popor despre ciorba reîncălzită. Însă, pentru foarte mulţi oameni, o discuţie clarificatoare este destul pentru a putea să se concentreze asupra unei noi relaţii, fără să mai care balastul celei precedente.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰