Antena Meniu Search
x

Special! Sacul bulgăresc şi fitnessul

Sacul bulgăresc arată ca o semilună dolofană, prevăzută cu mânere şi este recomandată în special sportivilor de performanţă sau celor care vor să-şi dezvolte foarte mult musculatura.

Vezi și

În urmă cu 7 ani, un fost campion de lupte greco-romane din Bulgaria începea să antreneze echipa naţională a Statelor Unite.

Nemulţumit de modul în care se prezentau elevii săi, Ivan Ivanov s-a gândit să creeze un instrument care să-i ajute să fie mai rapizi şi mai dinamici.

S-a gândit mult şi bine, dar - la un moment dat - şi-a adus aminte de modul în care ţăranii bulgari îşi aruncau pe umeri oile şi caprele pe care le plimbau prin târgurile de animale.

Dar şi cum le puneau la loc, pe pământ. Şi astfel a apărut "sacul bulgăresc". Iniţial era folosit exclusiv de luptătorii de greco-romane. Asta până când în calea lui Ivanov a apărut un fost puşcaş marin, foarte interesat de invenţia bulgarului.

N-a trecut mult timp până când cei doi au format "Confederaţia Internaţională a Sacului Bulgăresc".

Acela a fost momentul în care instrumentul a ajuns în sălile de fitness.

Între noi fie vorba, femeile şi sacul bulgăresc nu ar trebui să aibă prea multe în comun. Chiar şi dacă ar folosi sacul cel mai uşor. Iar dacă nu v-am convins, haideţi să urmărim un exerciţiu.

Spinul este una dintre ele. Este o mişcare foarte complexă care solicită piciaore, abdomen, spate foarte mult şi în special la toate mişcările specifice foloseşti foarte mult antebraţul prin priza palmară.

Mişcarea de spin este una complexă. Practic foloseşte tot lanţul cinematic al organismului. Lucrează pe diagonală, spune instructorul de fitness, George Ungureanu.

În traducere, sacul bulgăresc dezvoltă forţa şi creşte rezistenţa musculară a mâinii, a încheieturilor, a umerilor, a spatelui, a picioarelor şi a abdomenului.

Se fac mai multe tipuri: open spin, closed spin sau normal spin. Sunt foarte solicitante din punct de vedere aerob. Folosim foarte mult inima, aparatul cardio respirator şi atunci oboseala intervine foarte rapid, explică George.

În acelaşi timp, sacul dezvoltă coordonarea şi echilibrul corpului. Acum să discutăm despre partea de ardere a caloriilor, pentru că nu toţi ne dorim să semănăm cu nişte culturişti amatori.

Numărul de calorii nu este întotdeauna la fel pentru că un începător poate să ardă puţine pentru că nu are o condiţie fizică care să îi permită, dar poţi să arzi undeva la 600 poate 1000 de calorii pe şedinţă, adaugă trainerul.

În orice caz, antrenamentele cu sacul bulgăresc nu trebuie să fie zilnice. Asta dacă nu cumva v-aţi propus să participaţi la vreo olimpiadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Special! Sacul bulgăresc şi fitnessul