Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Staţii inteligente montate pentru salvarea victimelor aflate în stop cardiac

Cu fiecare minut care trece fără a primi ajutor, şansele de supravieţuire pentru o persoană aflată în stop cardiac scad dramatic. Iar România este oricum codaşa Europei la numărul de oameni care ştiu să intervină în astfel de situaţii.

de Redactia Observator

la 13.06.2019 , 22:26

Cu fiecare minut care trece fără a primi ajutor, şansele de supravieţuire pentru o persoană aflată în stop cardiac scad dramatic. Iar România este oricum codaşa Europei la numărul de oameni care ştiu să intervină în astfel de situaţii. Autorităţile au găsit o soluţie: vor monta sute de staţii inteligente care vor ghida oamenii în salvarea victimelor.

Staţia detectează că pacientul a intrat în fibrilaţie ventriculară şi atunci indicaţia clară care va fi atât video cât şi verbală este să se ataşeze electrozii de defibrilare 

Aproape 400 de astfel de staţii inteligente vor fi montate în lunile următoare în cele mai aglomerate locuri din ţară. În doar câteva secunde, defibrilatoarele pot detecta starea de sănătate a victimei şi îi ghidează, pas cu pas, pe cei care oferă primul ajutor.

Vezi și

Putem fi de faţă când cuiva i se face rău şi intră în stop cardio-respirator ulterior. Începem masajul, defibrilăm şi până în momentul când ajung cadrele medicale specializate, să nu fiţi surprinşi dacă pacientul îşi revine.

Din momentul în care aparatul este ridicat din suport, responsabilul de zonă primeşte un mesaj pe telefonul mobil. Apoi, dacă cel care intervine consideră că este necesar iar capacul aparatului este deschis un apel către serviciul 112 este lansat automat

Primele 40 de unităţi vor fi montate in Capitală la finalul anului. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Defibrilatoare publice există deja în mai multe locuri din ţară. Dar ori sunt defecte, ori prea puţini ştiu să le folosească. La Galaţi, 7 astfel de aparate au fost montate încă din 2012. Nu sunt, însă, conectate la serviciul 112 şi oficial nu se ştie dacă şi de câte ori au fost folosite. 

Şi pentru că sunt puţini români care ştiu să acorde primul ajutor, în urmă cu o lună, zeci de medici şi voluntari i-au învăţat pe bucureşteni, la Maratonul Resuscitării, cum să acţioneze în situaţii de criză. Statisticile sunt îngrijorătoare. În 2017, 50.000 de români şi-au pierdut viaţa din cauza atacurilor de cord. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Staţii inteligente montate pentru salvarea victimelor aflate în stop cardiac