Antena Meniu Search
x

Stațiunile de pe Valea Oltului, grav afectate de pandemie

Pandemia a subţiat veniturile staţiunilor de pe Valea Oltului. Dacă în alţi ani aici veneau la relaxare şi tratament aproape 200 de mii de oameni, acum numărul lor este mult mai mic. Patronii de pensiuni speră să recupereze măcar jumătate din banii pe care îi făceau în alţi ani.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 05.09.2020, 23:20

Vezi și
  • Media turiștilor e sub jumătate în acest an.
  • Hotelierii spun că au pierderi masive.

Ne aflăm în Călimăneşti Căciulata, una dintre cele mai mari staţiuni balneare din ţară, cu izvoare termale şi ape considerate miraculoase. Se întinde pe vechea cale a lui Traian, străjuită de monumente ce au rămas mărturie a istoriei locului.

Pentru zilele mai puțin prietenoase, în care nu puteți sta la plajă, o plimbare cu barca pe Olt este cea mai buna alternativa de petrecere a timpului liber. Puteți sa admirați frumusețile locului dintr-o altă perspectivă, iar ghidul vă va ajuta să descoperiți cele mai frumoase atracții ale zonei.

Aventurierii au la dispoziţie 12 trasee montane în parcul naţional Cozia, iar cei care caută relaxare au loc la piscine cu ape termale. Numărul şezlongurilor a fost redus la jumătate, tocmai pentru a se respecta distanţa între turişti.

Ion Zuduluf, director complex turistic: Neavând turiști, am putut să facem foarte multe modificări, renovări. Am mărit spațiile pentru serviciile de masă exterioare pentru că bănuiam ce se va întâmpla, respectăm toate reglementările impuse și așteptăm turiștii cu drag.

Laura Florica, reprezentant complex de agrement: Am distanțat și respectam distanta obligatorie de 2 metri, astfel încât turiștii sa beneficieze totuși de serviciile noastre și sa simtă și acea siguranță. (...) am stat închiși două luni, dar am reușit să ne păstrăm numărul de angajați, am reușit să ne păstrăm și un număr destul de mare de vizitatori tocmai pentru faptul ca am pus accent pe respectarea normelor de igienă.

Lucrurile se mişcă şi staţiunea a revenit la viaţă. Mai este însă mult până când să se apropie de încasările anilor trecuţi. Nici la jumătate nu mai speră hotelierii.

Maria Dumitrescu, ghid de turism: Comparativ, luna iulie, anul trecut am avut sa zicem în jur de 20.000 de turiști înregistrați, ca sosiri. Anul acesta, luna iulie figurează cam cu 8.000 de turiști mai puțin.

Florinel Constantinescu, primar: Sigur că pierderile au fost enorme, atât pentru agenții economici cât, aș spune eu, și pentru pacienți. (...) Este o stațiune construită în anii 70 în majoritatea cazurilor, cu spații extraordinar de generoase.

Staţiunea oferă 4000 de locuri de cazare şi are 72 de unităţi hoteliere, iar în bazele de tratament se pot face proceduri pentru diverse afecţiuni, dar şi pentru recuperare după traumatisme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Stațiunile de pe Valea Oltului, grav afectate de pandemie