Antena Meniu Search
x

Studiu: Europenii sunt mai mult implicați în relațiile virtuale

Cu toate că socializăm poate mai mult ca niciodată, în acelaşi timp suntem din ce în ce mai singuri. Pentru că totul se petrece în mare parte.pe internet, iar comunicarea online a devenit, treptat, de bază.

Andreea Ţopan
de Andreea Ţopan

la 16.07.2020, 14:33

Vezi și
  • Studiile arată că europenii se simt mai sociabili.
  • Mai mult de jumătate dintre persoanele care folosesc social media se simt singure.

Noile cercetări au descoperit că europenii sunt atât de implicaţi în relaţii virtuale, încât le este mai uşor să contruiască noi prietenii online decât în viaţa reală. Iar asta poate duce la singurătate, atrag atenţia specialiştii.

Încrederea oamenilor în tehnologie ar putea fi considerată o formă de dependenţă şi că poate duce în cele din urmă la izolarea de oamenii din viaţa reală. Asta spun terapeuţii şi o simţim şi moi. Dar să revenim la cifre. Iată.

Studiile arată că europenii se simt mai sociabili şi încrezători pe internet decât atunci când întâlnesc oameni faţă în faţă. După cum putem vedea, peste o treime dintre ei fac asta. 

Drept urmare, într-un procent similar, europenii se simt acum mai în largul lor să îşi găsească o gaşcă de prieteni online, decât în viaţa reală. Asta pentru că le este mai uşor să se afişeze... cum vor să fie văzuţi pe reţelele sociale, decât în persoană. 

Cu toate acestea, în ciuda exploziei relaţiilor online, cei care îşi petrec o mare parte din timp pe internet au mai multe şanse să se simtă singuri, întrucât nu mai sunt la fel de preocupaţi de conexiunile din viaţa reală.

Cercetările arată că mai mult de jumătate dintre persoanele care folosesc social media se simt singure tot timpul şi petrec cel puţin cinci ore pe zi online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Studiu: Europenii sunt mai mult implicați în relațiile virtuale