Antena Meniu Search
x

Suceava rămâne în carantină, comunitatea locală cere libertate

Numărul pacienţilor vindecaţi de coronavirus creşte de la o zi la alta. Ne apropiem de 5.800 de cazuri vindecate. Ieri, România a înregistrat mai multe cazuri de vindecări decât de infectări cu COVID-19. Numărul deceselor a ajuns, seara trecută, la 864. Veştile, însă, sunt bune pentru o ţară întreagă care aşteaptă data de 15 mai, data care aduce o relaxare a măsurilor stricte. Nu şi în Suceava, însă. Anunţul că zonele roşii rămân în continuare în carantinată i-a nemulţumit atât pe localnici, cât şi reprezentanții autorităţilor din această zonă. Primarii fac calcule şi se tem că pot apărea probleme mai mari de natură economică.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 11:30

Vezi și
  • Autoritățile din Suceava vor repornirea economiei
  • Scădere a numărului de cazuri de coronavirus în județ

Faptul că relaxarea mult aşteptată de pe 15 mai nu cuprinde şi zonele aflatate în carantină din judeţul Suceava, i-a pus pe gânduri pe cei care locuiesc în aceste zone.

Zona roşie e în continuare verificată cu stricteţe de oamenii legii. Nimeni nu intră şi nimeni nu iese fără un motiv bine întemeiat.

Fizic, această zonă de carantină a municipiului Suceava şi a celorlalte 8 localităţi din împrejurul municipiului Suceava este delimitată de filtre la care sunt poliţişti, jandarmi, dar şi militari. Sunt în total 10 filtre care delimitează zona roşie, dar şi alte 9 filtre care sunt amplasate la principalele ieşiri din judeţ.

Primarii din localităţile aflatate în carantină sunt nemulţumiţi că măsura relaxării nu cuprinde şi aria lor. Edilul municipiului Suceava a transmis deja o solicitare către Guvernul României ca această carantină să fie ridicată după data de 15 mai.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

ION LUNGU, PRIMARUL MUNICIPIULUI SUCEAVA - Situaţia s-a stabilizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde era principalul focar. La nivelul municipiului Suceava avem un număr de 3,14 persoane infectate la mia de locuitori. Dacă ne tratăm de coronavirus, cu ghilimelele de rigoare, vom muri din punct de vedere economic.

Comuna Adâncata, unde nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus, este şi acum în carantină, nejustificat, susţine primarul localităţii.

VIOREL CUCU, PRIMARUL COMUNEI ADÂNCATA - Am întâmpinat o sumedenie de greutăţi în ceea ce priveşte accesul persoanelor, dacă avem peste 65 de ani, majoritatea 30-40 % dintre ei sunt fermieri care au utilaje agricule, care au întâmpinat greutăţi în ceea ce înseamnă lucrul la câmp.

În zona de carantină a celor 9 localităţi din judeţul Suceava mai sunt 536 de persoane pozitive la coronavirus.

MANUELA TRIFAN, DIRECTOR DSP SUCEAVA - Se observă clar o scădere a numărului de pozitivi, situaţia se clarifică în momentul când se mai aproape de data de 15.

Carantina în Suceava a fost impusă printr-o ordonanţă militară valabilă de pe 30 martie. De la începutul crizei, în judeţul Suceava au fost înregistrate peste 3.000 de persoane pozitive, din care 150. au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Suceava rămâne în carantină, comunitatea locală cere libertate