Antena Meniu Search
x

Tatăl unei fete din grupul focar de Covid-19 care ajunsese pe litoral de la Vaslui: Și-au întrerupt vacanța pentru o mascaradă

Inconştienţa unei tinere care a plecat la mare cu prietenii, deşi aştepta rezultatul unui test Covid-19, este dublată de cea a părinților. Tatăl unei alte fete din grupul de 30 de persoane care a devenit focar de coronavirus spune că vacanța copiilor a fost întreruptă din cauza unei „mascarade”.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 06.08.2020, 16:24

Tatăl unei fete din grupul focar de Covid-19 care ajunsese pe litoral de la Vaslui: Și-au întrerupt vacanța pentru o mascaradă
17 tineri au fost preluaţi de pe litoral şi duşi acasă în Vaslui, fiind suspecţi de Covid-19
  • Tatăl spune că îşi va trata fata acasă, cu aspirină şi paracetamol
  • 10 din cei 17 tineri care s-au întors forţat de pe litoral au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19

O tânără, fată de ambulanțier, a decis să meargă în vacanţă, deşi tocmai aştepta rezultatele testului Covid-19. Când au venit rezultatele, fata era deja la mare. Iar testul era pozitiv. Un microbuz a transportat o parte din grup înapoi în Vaslui, iar 10 din cei 17 tineri care s-au întors acasă ca suspecți au fost confirmați pozitiv.

Tatăl unei alte tinere din grupul devenit focar este de părere că autoritățile au stricat vacanța copiilor.

Bărbatul a declarat pentru Vremea Nouă că nu crede în noul coronavirus, nici în ce au declarat autoritățile sanitare și că își va trata copilul acasă cu aspirină și paracetamol, pentru a nu lua parte la un plan bine pus la punct prin care se urmărește obținerea unor bani.

Fata mea se aflã într-una din ambulanțele care se întorc acum din Constanța. De asearã comunic continuu cu ea, mã ține la curent cu tot ce se întâmplã acolo. Mi-a spus cã niciun coleg din grupul ei nu strãnutã, nu tușește, toti sunt sãnãtoși, dar supărați cã sunt nevoiti sã se întoarcã acasã mult mai devreme. Au plecat pe litoral vinerea trecutã si urmau sã se întoarcã vinerea asta.

Și-au întrerupt vacanta din cauza acestei mascarade. Nu cred în povestea asta atât timp cât statul “mãnâncã” bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat. Pentru autoritãtile sanitare, starea în care suntem e idealã pentru cã acum se fac foarte multi bani.

(...) Totul e cusut cu ațã albã. De asta i-am si spus fetei cã în momentul când ajunge acasã, va sta în izolare, dar la spital eu nu o duc sub nicio formã. Nu are ce cãuta acolo. O tratez acasã cu paracetamol si aspirinã, medicamentele care se dau si în spital”, a declarat tatăl.

11 tineri bolnavi de coronavirus

11 tineri au fost diagnosticaţi COVID-19 în urma unui majorat organizat la Vaslui, la care au fost invitaţi peste 40 de tineri, numărul exact urmând să fie stabilit după efectuarea anchetei epidemiologice.

Pe lângă fata de ambulanţier care este considerată pacientul zero în grup, ancheta epidemiologică realizată de DSP Vaslui a arătat că 10 din cei 17 tineri aduşi cu micrubuzul special de la Costineşti, au ieşit pozitivi la testul făcut la Spitalul Municipal Elena Beldiman din Bârlad.

Citeşte şi: 30 de suspecți de infecție cu noul coronavirus au plecat în vacanță pe litoral

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Tatăl unei fete din grupul focar de Covid-19 care ajunsese pe litoral de la Vaslui: Și-au întrerupt vacanța pentru o mascaradă