Antena Meniu Search
x

Nebunie la ghişeu pentru plata taxelor locale. Prea puţini români achită dările online

În era tehnologiei şi a cardurilor bancare, românii stau încă la cozi ore întregi pentru a-şi plăti taxele şi impozitele la ghişeu.

Vezi și

În era tehnologiei şi a cardurilor bancare, românii stau încă la cozi ore întregi pentru a-şi plăti taxele şi impozitele la ghişeu. În loc să piardă câteva secunde pentru plata online, zeci de mii de oameni au aşteptat, cu banii cash în mână, ca să înceapă noul an fără datorii. Dar l-au început cu nervi. 

"Acum sunt a doua oară la coadă, am stat cam 3 ore jumate în total şi nu mai pot de spume."

Aşa cum încă e tradiţia la noi, în primele zile ale anului 2018, în jur de o sută de mii de bucureşteni au stat la coadă pentru a fi la zi cu taxele şi impozitele. Numai în sectoarele 3,4 şi 6, au lăsat aproape 4 milioane de euro.

Cine plăteşte până la 31 martie beneficiază de o reducere a taxelor cu 10%. 

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă, de câţiva ani, statul are şi platforma Ghişeul.ro, doar în jur de 4% din românii care plătesc taxe şi-au făcut un cont şi achită dările online.

În jur de 7 milioane de contribuabili avem în toată ţara. Puţin peste 250.000 plătesc plătesc taxele şi impozitele pe internet. Asta arată că românii sunt ăn continuare foarte reticenţi în aş da datele personale sau bancare în spaţiul virtual.

Cei mai mulţi utilizatori care plătesc online sunt în sectorul 3, aproape 50.000. Mai sunt şi zone cu mult în urmă. De exemplu, în Vişeu de Sus sunt 44, iar în Constaţa doar 12 contribuabili care achită dările în mediul online.  

Multe primării din România nu au completat nici până acum datele contribuabililor în sistem şi platforma este nefuncţională. Şi pentru FISC, plata prin ghişeul.ro a fost o dilemă până anul trecut. Din 2017, şi cei care au datorii ANAF pot să achite online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Nebunie la ghişeu pentru plata taxelor locale. Prea puţini români achită dările online