Mii de tineri se bat pentru a prinde locurile scoase la concurs în şcolile militare
Ţară, ţară, vrem ostaşi! De orice vârstă - serioşi şi disciplinaţi să fie! Beneficiile? Un loc de muncă stabil, venituri motivante şi respectul celor din jur faţă de uniformă. Este vorba despre viitori militari de carieră.
Ţară, ţară, vrem ostaşi! De orice vârstă - serioşi şi disciplinaţi să fie! Beneficiile? Un loc de muncă stabil, venituri motivante şi respectul celor din jur faţă de uniformă. Este vorba despre viitori militari de carieră. Ministerul Apărării a scos mii de posturi la şcolile militare, pentru ofiţeri şi subofiţeri. Înscrierile au început deja şi nu puţini sunt cei care s-au prezentat deja la centrele de recrutare.
Cristian are 19 ani si este student în anul I la Academia Tehnică Militară. Nu are militari în familie aşa că în decizia lui a cântărit doar pasiunea pe care o avea pentru uniformă.
Un stil de viaţă pe care-l aleg şi fetele. Albertina s-a hotărât încă din clasa a VIII-a că vrea să plece la o şcoală militară.
Nu au speriat-o nici probele fizice, chiar dacă trebuie să lupte cot la cot cu băieţii.
Ca Albertina şi Cristian sunt mii de tineri. Ştefan are doar 13 ani însă e decis: vrea să ajungă în Forţele Aeriene: "Am emoţii la proba sportivă. Mă pregătesc de mult să o dau".
Însoţit de tatăl său, a ajuns la Centrul Zonal din Sectorul 2 unde s-a înscris. Aici a primit toate indicaţiile despre ce îl aşteaptă în perioada următoare.
Peste 2.000 de locuri au fost scoase la concurs de Ministerul Apărării. Sunt posturi pentru ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari sau soldaţi gradaţi. Concurenţa o să fie mare. Anul trecut au fost trei candidaţi pe un loc.
Cariera militară are câteva avantaje spun candidaţii: locul de muncă este stabil, se dau compensaţii pentru chirie şi o pensie sigură. Salariul minim spre exemplu, pentru un ofiţer, porneşte de la 2.100 de lei la care se adaugă norma de hrană de aproape 900 de lei, dar şi diferite sporuri în funcţie de specializare. Contractul se face, la ieşira de pe băncile şcolii, pe minim opt ani.
Perioada de înscrieri se termină la începutul primăverii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰